Zhang: Ngritjet e mëdha në pagat e sektorit publik prekin negativisht konkurrencën e jashtme të Kosovës

Zhang: Ngritjet e mëdha në pagat e sektorit publik prekin negativisht konkurrencën e jashtme të Kosovës

Ligji për pagat publike në Kosovë, sipas zëvendësdrejtorit menaxhues të Fondit Monetar Ndërkombëtar, Tao Zhang, duhet të zbatohet në atë mënyrë që të respektohet tavani ligjor mbi ngritjen e pagës në sektorin publik.

Në të kundërtën, sipas tij, ngritja e madhe dhe e paprititur e pagave në këtë sektor prek negativisht konkurrencën e jashtme të Kosovë, shkruan sot “Koha Ditore”.

Në një intervistë për gazetën “Koha Ditore”, Zhang ka thënë se edhe ngritja e transfereve buxhetore, si pensionimet e parakohshme për sektorë specifikë dhe ngritja në përfitimet sociale të pafokusuara përbëjnë rrezik, pasi mund të zvogëlojnë hapësirën për shpenzimet e nevojshme në arsim, shëndetësi dhe në infrastrukturë.

Ka thënë se politikat duhet të përqendrohen në avancimin e reformave strukturore për të mbyllur boshllëqet e konsiderueshme njerëzore dhe të kapitalit fizik, duke investuar në arsim, shëndetësi dhe në infrastrukturë dhe për të fuqizuar qeverisjen dhe klimën e biznesit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: