Zbulohet një mozaik i rrallë i periudhës romake në Izrael

Zbulohet një mozaik i rrallë i periudhës romake në Izrael

Një grup arkeologësh izraelitë prezantuan sot një mozaik të rrallë dhe të bukur që daton nga periudha romake, i zbuluar në portin antik të Cezaresë, veri të Izraelit.

Ky mozaik daton në shekullin II dhe të III pas Krishtit tre metra i gjysmë i gjerë dhe me një gjatësi tetë metra, njoftoi Autoriteti izraelit i Antikiteteve në një deklaratë.

Cezarea shtrihet 50 kilometra larg nga Tel-Avivi në brigjet e Mesdheut, u themelua 2030 vite më parë nga Herodi i Madh, një mbret i emëruar nga romakët.

Cezarea ka qenë një nga qendrat kryesore romake të rajonit deri në periudhën e kryeqëzatave.

Aktualisht, rrënojat e qytetit tërheqin një numër të madh turistësh. Aty organizohen rregullisht koncerte në një teatër romak.
Zbulohet një mozaik i rrallë i periudhës romake në Izrael

Një grup arkeologësh izraelitë prezantuan sot një mozaik të rrallë dhe të bukur që daton nga periudha romake, i zbuluar në portin antik të Cezaresë, veri të Izraelit.

Ky mozaik daton në shekullin II dhe të III pas Krishtit tre metra i gjysmë i gjerë dhe me një gjatësi tetë metra, njoftoi Autoriteti izraelit i Antikiteteve në një deklaratë.

Cezarea shtrihet 50 kilometra larg nga Tel-Avivi në brigjet e Mesdheut, u themelua 2030 vite më parë nga Herodi i Madh, një mbret i emëruar nga romakët.

Cezarea ka qenë një nga qendrat kryesore romake të rajonit deri në periudhën e kryeqëzatave.

Aktualisht, rrënojat e qytetit tërheqin një numër të madh turistësh. Aty organizohen rregullisht koncerte në një teatër romak.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0