Thaçi: Në Washington të gjithë flasin me një zë për Kosovën

Thaçi: Në Washington të gjithë flasin me një zë për Kosovën

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, i cili ka marrë pjesë në “Lutjet e Mëngjesit” në Washington, ka thënë se nga kryeqyteti amerikan të gjithë flasin me një zë për Kosovën.

Ai thotë se gjatë “Lutjeve të Mëngjesit”, ka pasur mundësi që të takojë zyrtarë të lartë amerikan dhe liderë të shteteve të ndryshme nga tërë bota, për t’i njoftuar ata me të arriturat e Kosovës dhe me përpjekjet për të vendosur paqe të qëndrueshme në tërë rajonin tonë.

Postimi i plotë i Thaçit:

Lutjet e Mëngjesit ishin mundësi e shkëlqyer për të takuar zyrtarë të lartë amerikanë dhe liderë të shteteve të ndryshme nga tërë bota, për t’i njoftuar ata me të arriturat e Kosovës dhe me përpjekjet për të vendosur paqe të qëndrueshme në tërë rajonin tonë.

Ishte inkurajuese të konfirmohej që të gjithë në Uashington flasin me një zë për Kosovën, pa marrë parasysh për cilin institucion apo tabor politik bëhet fjalë.

Jemi të bekuar që kemi mbështetjen e SHBA-së për zhvillimin e vendit tonë dhe ndajmë së bashku të njëjtat vlera e synime.

Edhe në vetë Lutjet e Mëngjesit u dha mesazhi se paqja, toleranca, besimi dhe humanizmi janë vlera prej të cilave nuk duhet të shkëputemi asnjëherë gjatë transformimit të shoqërive tona. HTH

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0