Telekomi për një vit lidhi 202 kontrata mbi vepër, fëmijëve të Ejupit iu siguruan kontrata të rregullta

Telekomi për një vit lidhi 202 kontrata mbi vepër, fëmijëve të Ejupit iu siguruan kontrata të rregullta

Telekomi i Kosovës, edhe pse në krizë financiare, nuk ka hezituar të lidhë qindra kontrata mbi vepër, duke punësuar qindra persona.

Bazuar në dokumentet e Telekomit, deri më 12 shkurt të këtij viti, 202 persona kanë lidhur kontratë me këtë ndërmarrje për punë specifike.

Në këtë dokument të siguruar nga “Kohavisioni”, specifikohen se vetëm 3 persona janë zgjedhur sipas konkursit publik.

Më 1 dhjetor 2018, Armend Osaj, mori pozitën e zyrtarit kryesor të Financave dhe Thesarit, ndërsa 6 ditë më vonë, sipas të njëjtave procedura, Shehide Qerimi Lushtaku u zgjodh si zyrtare e Auditimit të Brendshëm.

Aty specifikohet se më 31 dhjetor, Bedri Istrefi u emërua u.d i kryeshefit ekzekutiv. Istrefi, më 22 shkurt u zgjodh për një mandat të plotë kryeshef i kompanisë.

39 kontrata për punës specifike u lidhën në Departamentin Teknik, 31 në atë të Marketingut dhe 10 në zyrën e drejtorit menaxhues.

Më së shumti të punësuar me kontratë mbi vepër janë agjentët e shitjes, numri i të cilëve aktualisht në Telekom është 111.

Ndërkaq, sa i përket fëmijëve të Osman Ejupit, “Kohavisioni” ka parë komunikimin e Menaxhmentit të Telekomit më Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, ku specifikohet se si të katërtit fillimisht kanë qenë të angazhuar me kontratë për punë dhe detyra specifike nga qershori i 2018-s, kurse në fund të vitit u punësuan me kontrata të rregullta.

Aty thuhet se ata ishin si mbështetës në kampanjën e shitjes gjatë muajve të verës për shkak të rritjes së shitjeve nëpër pikat shitëse të ndryshme.

Ndërkaq, në dhjetor të 2018-s Artina, Ardiani e Armendi Ejupi, kaluan nga kontrata specifike në atë të përhershme pasi u vlerësuan të suksesshëm në këtë konkurs.

E motra e tyre Arxhina se vendin e rregullt të punës e mori nga konkursi i janarit të këtij viti ku kishin konkurruar 117 kandidatë, por nuk specifikohen se sa kandidatë u pranuan.

Aty thuhet se Argjina Islami, mori 169 pikë dhe është kualifikuar nga komisioni si kandidate e suksesshëm.

Telekomi është arsyetuar se nuk janë pyetur kandidatët për emrin e prindërve, e rrjedhimisht në dosjen e ish-anëtarit të Bordit, Osman Ejupi, nuk figuron që i njëjti të ketë deklaruar emrat e familjarëve të tij.

Megjithëkëtë, gjatë periudhës dhjetor 2018 – shkurt 2019, Telekomi ka larguar nga puna 8 persona derisa 3 të tjerë janë pensionuar.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0