Taksa 100% ia vështirëson Kosovës furnizimin me grurë

Taksa 100% ia vështirëson Kosovës furnizimin me grurë

Kryetari i Odës Ekonomike, Berat Rukiqi, ka thënë se pas vënies  së taksës 100 për qind për produktet që importohen nga Serbia dhe Bosnja e Hercegina, bizneset  kanë nisur menjëherë hulumtimin e tregut në vendet e tjera të rajonit dhe po i zëvendësojnë këto dy shtete. Por, problem ka treguar se është paraqitur vetëm me grurin dhe hekurin.
Rukiqi ka shtuar se Çmimet  janë të përcaktuara nga Berzat ndërkombëtare, dhe në koston e produktit final, mund të ndikojë vetëm kostoja e transportit.

“Gruri dhe çeliku janë produktet që mungojnë më së shumti . Ka komunikim me Kroacinë, Turqinë, Hungarinë për importin e grurit”. EkonomiaSot.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0