Tahiri: Inkurajoj institucionet t’i shkojnë deri në fund çështjes së veteranëve

Tahiri: Inkurajoj institucionet t’i shkojnë deri në fund çështjes së veteranëve

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka shprehur shqetësimin e tij lidhur me kahjen që kanë marrë zhvillimet e fundit në çështjen e prokurorit të dorëhequr, Elez Blakaj.

Në një status në profilin e tij në “Facebook”, i pari i Drejtësisë në Qeverinë e Kosovës, ka theksuar se akuzat ndaj institucioneve duhet të trajtohen seriozisht.

“Në kohën kur po përpiqemi të fuqizojmë sundimin e ligjit dhe vëmendja jonë institucionale është më e fokusuar se kurrë më parë që sistemi i drejtësisë në Republikën e Kosovës të jetë sistem efikas, llogaridhënës dhe në të cilin kanë besim të gjithë qytetarët tanë, jam i shqetësuar për kahjen që po marrin zhvillimet e fundit në çështjen e Prokurorit të dorëhequr z. Blakaj. Çdo akuzë ndaj institucioneve ka përgjegjësinë e vet, po aq sa edhe duhet të merret seriozisht dhe të trajtohet deri në fund. Fatkeqësisht, këtë e pamundëson shmangja nga ballafaqimi dhe mos adresimi i problemeve nëpërmjet rrugëve institucionale”, ka shkruar Tahiri.

Ndonëse pushtet janë të ndara, Tahiri ka shkruar se askush nuk është i pavarur nga përgjegjësia sesi administron me veprimtarinë institucionale.

Postimi i plotë i tij:

Në kohën kur po përpiqemi të fuqizojmë sundimin e ligjit dhe vëmendja jonë institucionale është më e fokusuar se kurrë më parë që sistemi i drejtësisë në Republikën e Kosovës të jetë sistem efikas, llogaridhënës dhe në të cilin kanë besim të gjithë qytetarët tanë, jam i shqetësuar për kahjen që po marrin zhvillimet e fundit në çështjen e Prokurorit të dorëhequr z. Blakaj. Çdo akuzë ndaj institucioneve ka përgjegjësinë e vet, po aq sa edhe duhet të merret seriozisht dhe të trajtohet deri në fund.

Fatkeqësisht, këtë e pamundëson shmangja nga ballafaqimi dhe mos adresimi i problemeve nëpërmjet rrugëve institucionale. Në anën tjetër, pushtetet janë të ndara dhe të pavarura në punën e tyre sipas mandatit që i ka përcaktuar Kushtetuta, por asnjëri nuk është i pavarur nga përgjegjësia se si administron me veprimtarinë institucionale. Gjithsecili prej nesh duhet të jetë përgjegjës për një sistem të drejtësisë të qëndrueshëm, efikas, llogaridhënës dhe transparent, që është në përputhje të plotë me aspiratat tona shtet formuese dhe në përputhje të plotë me pritjet e qytetarëve, ndaj të cilëve shërbejmë. Në tërë këtë diskurs, ajo çfarë është më e rëndësishme është mos devijimi nga problemi konkret.

Si ministër i drejtësisë, inkurajoj institucionet përgjegjëse për të trajtuar deri në fund çështjen e verifikimit të numrit të veteranëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe të sjellin para drejtësisë çdo abuzues me vlerat më sublime të shoqërisë tonë. Çdo para e taksapaguesve tanë që është keqpërdorur në emër të statusit të veteranëve të luftës, si edhe kudo tjetër, duhet të rikthehet dhe keqpërdoruesit duhet të marrin dënimin e merituar.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0