Tag: QKUK

1 2 30 / 55 POSTS
Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës ka njoftuar se punëtorët teknik dhe ata të sigurimit fizik që punojnë në QKUK dhe spitalet tjera të [...]
Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës sot ka mbajtur mbledhjen e jashtëzakonshme të Këshillit Drejtues në të cilën është diskutuar në lid [...]
Tri nga katër sallat e operacionit në Klinikën e Ortopedisë janë mbyllur nga Inspektorati Sanitar, pasi që ky institucion ka vlerësuar se këto salla [...]
Për vetëm nëntë muajt e parë të këtij viti, rreth 700 kosovarë kanë udhëtuar jashtë vendit për të gjetur shërim për sëmundjet nga të cilat ata po vua [...]
Mbi 50 mijë euro nga buxheti i shëndetësisë publike do t’i shkojnë në llogari kompanisë që dy vjet më parë dyshohej se kishte prodhuar jashtëligjshëm [...]
Në Kosovë ende vazhdon të mos ofrohen disa shërbime mjekësore për pacientët me sëmundje të rënda, ku në këtë rast ata detyrohen të kërkojnë trajtimin [...]
Rastet me sëmundje të tuberkulozit në Kosovë, kanë shënuar rënie, megjithatë Kosova vazhdon të mbetet e para në rajon sa i përket rasteve me këtë sëm [...]
Për shkak të vonesave në liferim të infuzioneve, SHSKUK ka shkëputur kontratën me kompaninë që furnizonte me tretje fiziologjike nga Serbia. Gazet [...]
Ka tre vjet që është blerë aparatura e brahiterpisë, e cila shërben për kryerjen e rrezatimeve të tumoreve të ndryshme, por që edhe sot e kësaj dite e [...]
Ditëve të fundit jemi dëshmitarë të një vale të largimit të qytetarëve nga Kosova për të kërkuar një jetë më të mirë në vendet e huaja. Kosovës po i i [...]
18 prilli njihet si Dita Evropiane për të Drejtat e Pacientit, ku në këtë ditë synohet të sensibilizohen pacientët, institucionet shëndetësore dhe lig [...]
Fëmijët të cilët janë pacientë të QKUK’së edhe për një kohë do të duhet që për diagnostikimin e hershëm të leukemisë të udhëtojnë jashtë vendit. Diagn [...]
Në repartin e gjinekologjisë në QKUK, pacientët që hospitalizohen, thonë se duhet t’i blejnë të gjitha vetë. Gjendja sipas familjarëve të pacientëv [...]
Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës në vazhdimësi ka pasur mungesë të stafit të mesëm, përkatësisht të infermierëve. Ky institucion, si qend [...]
Klinika e Gjinekologjisë Obstetrike e QKUK-së, brenda 24 orëve pranon dhjetëra raste të pacienteve për ankesa nga më të ndryshme shëndetësore. Ësht [...]
Mbi 60 për qind e barnave mungojnë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës. Situatë e njëjtë qëndron edhe tek furnizimi me citostatikë dhe material [...]
Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, përmes një reagimi dërguar medieve ka thënë se kohëve të fundit vendit po i ikin njerëzit e kualifi [...]
Numri i pamjaftueshëm i barnave të regjistruara dhe mungesa e unifikimit të çmimeve, shihet si një prej arsyeve që ndikon në shtimin e rasteve të kont [...]
Klinika e Otorinolaringologjisë (ORL) në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK) është duke punuar me aparatura të cilat është dashur të dalin [...]
Sh.R. nga Prishtina është duke e shoqëruar djalin e saj nëntëmuajsh të shtrirë në Klinikën e Pediatrisë të QKUK-së. Tash një javë ajo është duke e [...]
Tre të lënduar rëndë nga aksidenti tragjik në Gjilan kanë arritur në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës. Ndërsa një tjetër i lënduar nga Gjilani [...]
Pacientët e sëmurë nga kanceri e që kanë nevojë për radioterapi ka 11 ditë që nuk kanë marrë këtë shërbim në Klinikën e Onkologjisë, si pasojë e prish [...]
Për shkak të fluksit të madh, Klinika e Pediatrisë në QKUK e mbingarkuar me pacientë Edhe pse është paraparë që të ketë një shtrat për secilin fë [...]
Një person i prekur me gripin e derrit ka ndërruar jetë dy ditë më parë në Klinikën Infektive në Prishtinë, derisa edhe tre persona tjerë në vend tash [...]
Fluksi i madh i pacientëve, aparaturat me defekte dhe mungesa e materialit medicional shumë herë kanë ndikuar që në disa klinika në Qendrën Klinike Un [...]
Mjekët kirurgë në Kosovë po vazhdojnë grevën edhe pas miratimit të Ligjit për Pagat nga Kuvendi i Kosovës. Me ligjin e ri është rritur edhe koefici [...]
Të shtunën që shkoi, Kuvendi i Kosovës miratoi Ligjin e ri për Paga. E, një nga kategoritë që ka përfituar më së shumti janë profesionistët shëndetëso [...]
Shumica e recetave mjekësore, përshkruhen me emra të brendeve, të cilat i prodhojnë medikamentet e ndryshme. Ky problem bën që shumica e qytetarëve [...]
Ministria e Administratës Publike (MAP) është duke mbajtur dëgjime publike për tri projektligje të rëndësishme, atë për Administratën Shtetërore, Proj [...]
Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë përmes një letre publike drejtuar Kryeministrit Ramush Haradinaj, Ministrit Uran Ismaili , dhe deputetëv [...]
1 2 30 / 55 POSTS