Tag: gruri

Këtë vit sipërfaqet e mbjella me grurë pritet të jenë rreth 20 mijë hektarë më shumë se vitin e kaluar. Ndërsa krahasuar me vitet e më hershme, sipër [...]
Gruri vendor po i mungon tregut edhe pse toka e pëlleshme bujqësore nuk mungon. Një ndër arsyet e këtij deficiti janë edhe kushtet e pavolitshme atmos [...]
Prodhuesit e bukës në Kosovë, tashmë kanë filluar me rritjen e çmimit të saj, nga 30 në 40 centë. Rritjen e çmimit për 30 për qind, furrtarët e ar [...]
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, është takuar sot me përfaqësues të Shoqatës së Mullisëve të Kosovës, të udhëhequr nga kryetari i saj Bashkim [...]
Kosova ka importuar mbi 100 mijë tonelata grurë vetëm në 10 mujorin e parë të këtij viti. Shukri Fetahu, profesor në Fakultetin e Bujqësisë, thotë [...]
Zhvillimet e fundit ekonomike të cilat kanë ndodhur në vend, siç është vënia e taksës 100 për qind ndaj produkteve të cilat importohen nga Serbia dhe [...]
Ka kaluar shumë kohë që kur shtete të tjera kanë dërguar grurë aq shumë sa Rusia. Ndërsa vlerësimet për të korrat e kombit të Detit të Zi vazhdojnë [...]
7 / 7 POSTS