Tag: greva

1 2 30 / 43 POSTS
Që nga ora 07:00 e deri në orën 15:00 institucionet shëndetësore mbajtën grevë pas pezullimit të ligjit për paga deri më 30 mars 2020, nga Gjykata k [...]
I pensionuar dhe pa asnjë kompensim nga shteti, mësimdhënësi i klasave të ulëta, Ismet Thaqi, ka vendosur që ta ushtrojë profesionin e tij edhe pas p [...]
Gjykata Kushtetuese ka vendosur që të pezullohet Ligji për Pagat në Sektorin Publik deri më 30 mars të vitit 2020. Kështu, Gjykata ka vendosur që [...]
Shëndetësia në tre nivelet në tërë Kosovën do të futet në grevë ditën e premte, me kërkesën për zbatimin e Ligjit të ri për Pagat Ky është vendimi [...]
Kryetari i SBASHK-ut së bashku me kryesinë që në koordinim me Federatën e Sindikatës së Shëndetësisë dhe atë të Policisë nesër nisin bashkërisht me v [...]
Pas hyrjes në fuqi të Ligjit për Paga për sektorin publik, institucioni i Avokatit të Popullit e ka dërguar atë në Gjykatën Kushtetuese për vlerësimi [...]
Shoqata Sindikale e Kontrollorëve të Trafikut Ajror të Kosovës (SINKON), ka vendosur të hyjë në grevë sërish për shkak të mos zbatimit të marrëveshjes [...]
Kryetari i Sindikatës së Bashkuar së Arsimit, Shkencës dhe Kulturës së Republikës së Kosovës, Rrahman Jashari, ka deklaruar se nëse ankesa e tyre në G [...]
Greva e arsimit që u mbajt në muajin e parë të këtij viti përveç që ka ndikuar negativisht tek fëmijët, ajo ka dëmtuar financiarisht prindërit që i ka [...]
Përfaqësues të sindikatave të tri ndërmarrjeve publike, KEK, PTK dhe KOSTT, kanë kërkuar nga Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, që ta rikthejë në Kuve [...]
Ditë më parë, punëtorët e tri ndërmarrjeve publike në Kosovë paralajmëruan protesta. Sindikalistët e KEK’ut, KOSTT’it dhe Telekomit kërkuan nga Minist [...]
Në bazë të një marrëveshje, ende të panjohur për publikun, të arritur sot në mes të kryetarit të SBASHK-ut dhe Qeverisë, mësimi pritet të fillojë të [...]
SBASHK ka bërë me dije se greva në arsim do të ndërpritet pasi kanë arritur një marrëveshje të re me Qeverinë. Nënkryetari i SBASHKU-ut, Lutfi Ma [...]
Pas tri jave grevë, më në fund duket se është arritur një marrëveshje në mes të mësimdhënësve e Qeverisë për pagat. Lajmin për këtë e ka bërë të ditur [...]
Grevat në Kosovë nuk kanë të ndalur. Nesër valles së grevave të shumta do t’i bashkohen edhe doganierët e Kosovës. Gazeta Express ka mësuar se fillim [...]
Shërbyesit civilë, mësimdhënësit e shkollave fillore, atyre të mesme dhe profesorët e universiteteve edhe sot do të vazhdojnë grevën. Greva në arsim [...]
Sindikata e Pavarur e Doganës së Kosovës, përmes një komunikate për media shpreh shqetësimet që ka shkaktuar tek sindikalistët e Doganës, Draftligji i [...]
Një shërbyes civil në Prizren ka refuzuar të mbajë grevë, duke thënë se ka raste tjera që kanë të ardhura shumë më pak. Njëzetepesëmijë shërbyes civi [...]
Avni Arifi, këshilltar i kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj, ka folur rreth grevave në vend, duke thënë se nuk mund të ketë rritje të pagave m [...]
Për ministrin e Arsimit, Shyqiri Bytyqi, kërkesa e rektorëve të universiteteve publike për shkarkimin e tij është ikje e këtyre të fundit nga përgjegj [...]
Rreth 23 mijë shërbyes civilë pritet që edhe nesër të hyjnë në grevë një orëshe duke filluar nga ora 10:00 deri në 11:00. Këta punëtorë të administ [...]
Ministria e Administratës Publike (MAP) është duke mbajtur dëgjime publike për tri projektligje të rëndësishme, atë për Administratën Shtetërore, Proj [...]
Rritja e pagave dhe beneficioneve për zyrtarët e lartë qeveritarë, vazhdon të shihet si një prej shkaqeve që çuan në rritjen e pakënaqësive sociale në [...]
Janë duke vazhduar grevat në Kosovë. E lidhur me këtë gjendje në të cilën gjendet shteti, ka reaguar edhe profesori universitar, Milazim Krasniqi. [...]
Kryetari i LDK-së, Isa Mustafa, ka reaguar ndaj grevës në sektorin e arsimit dhe në atë të shëndetësisë, duke thënë se duhet të gjendet zgjidhje e men [...]
Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë përmes një letre publike drejtuar Kryeministrit Ramush Haradinaj, Ministrit Uran Ismaili , dhe deputetëv [...]
25 mijë shërbyesit civil në Kosovë, paralajmërojnë se nga e hëna do të hyjnë në grevë. Ata vlerësojnë se nuk janë trajtuar si duhet në ligjin për paga [...]
Institucionet arsimore publike në Kosovës kanë hyrë në javën e dytë të grevës, për arsye se Projektligji i pagave i ka graduar në shkallën më të ulët, [...]
Më shumë se 350 mijë nxënës të institucioneve të arsimit para-universitar dhe rreth 110 mijë studentë në Kosovë për afër 2 javë nuk janë duke vijuar p [...]
Greva në arsimin publik të Kosovës e cila ka filluar para nëntë ditësh, ende po vazhdon. Mësimdhënësit po kërkojnë që koeficienti i pagave të rritet p [...]
1 2 30 / 43 POSTS