Tag: energjia elektrike

Ministrja në detyrë e MEPTINIS-it, Rozeta Hajdari, përmes një postimi në Facebook ka konfirmuar se Grupi Regjional i Evropës Kontinentale ka miratuar [...]
Anëtari i Kryesisë Sami Kurteshi dhe aktivisti Getoar Mjeku, në cilësinë e përfaqësuesit ligjor, dorëzuan në Gjykatën themelore padi ndaj vendimit të [...]
Deri para vendosjes së taksës 100% në produktet serbe, energjia elektrike, sidomos gjatë muajve të dimrit, importohej nga Serbia. Mirëpo në periudhën [...]
Liberalizimi i tregut të energjisë elektrike po mbetet sfidë në Kosovë. Kështu u tha në komisioni për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti, Indus [...]
“Subvencionet për nxjerrjen e qymyrit dhe prodhimin e energjisë elektrike në Ballkanin Perëndimor i japin qymyrit një avantazh të padrejtë ndaj burime [...]
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka takuar disa prodhues vendorë, me të cilët ka biseduar për punët, sfidat dhe aktivitetet e tyre ekonomike. [...]
Dardan Sejdiu, në emër të PSD-së si parashtrues të interpelancës në lidhje me nënshkrimin e marrëveshjes komerciale ndërmjet kompanisë “Contour Global [...]
Deputetët e Kuvendit po mbajnë interpelancën me kryeministrin në lidhje me vendimin e Qeverisë së Kosovës për ndarjen e mjeteve financiare në shumën p [...]
Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Bilancin i energjisë për TM1 2018. Në këtë publikim janë prezantuar të dhënat mbi prodhimin e th [...]
Mossigurimi i energjisë nga importi shkaku i problemeve që shkaktohen nga Operatori i Transmisionit të Serbisë dhe mungesa e planifikimit të duhur nga [...]
Kosova i ka dërguar porosi Bashkimit Evropian se më nuk do të paguajë asnjë cent për energjinë e shpenzuar në veri. Një porosi BE-ja do ta marrë në [...]
Nga muaji i kaluar vendit i janë kthyer reduktimet e ashpra të energjisë elektrike. Mjaftoi që të binte nga prodhimi një bllok i TC Kosova B, dhe të d [...]
Në një komunikatë për media, KEDS-i ka njoftuar se do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike. KESCO është njoftuar nga KEK-u se në në orët e her [...]
Qindra miliona euro llogariten investimet që janë realizuar në termocentralet e Korporatës Energjetike të Kosovës, që nga viti 2013 kur edhe është pri [...]
Sipas të dhënave të prezantuara nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) në raportin ‘Bilanci i Energjisë, tremujori i katërt 2017’, Kosova gjatë [...]
Ligji për Efiçiencë të Energjisë nga sot është i hapur për diskutim publik, ka njoftuar ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka. Nëpërmjet nj [...]
Në kuadër të planit dhe dinamikës investive në tërë Kosovën Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji KEDS ka shtrirë një projekt të rë [...]
Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka kthyer në prodhim edhe “Bllokun A5” të Termocentralit “Kosova A”. “Aktualisht Korporata është duke operuar [...]
18 / 18 POSTS