Tag: dogana

Vendimi i fundit i ish-kryeministrit Ramush Haradinaj ishte zgjatja e mandatit të drejtorit të Doganës, Bahri Berishës, edhe për tri vjet. Një jav [...]
Importi nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina gjatë këtij viti ka rënë në 6 milionë euro nga 530 milionë. Ky dallim i madh ka ardhur nga masat mbrojtës [...]
Drejtori i Doganës së Kosovës, Bahri Berisha vlerëson se ky vit ka qenë i mirë për këtë institucion, i cili përbën bazë kryesore të të hyrave për bux [...]
Zyra Kombëtare e Auditimit ka prezantuar raportin e auditimit të performancës “Sistemi i kontrollit dhe monitorimit të cilësisë së derivateve të naft [...]
Taksa ndaj produkteve serbe e boshnjake po shpëton eksportet shqiptare. Të dhënat e Instituti Shqiptar të Statistikave (INSTAT) tregojnë se biznesi sh [...]
Dogana e Kosovës në tremujorin e parë të këtij viti ka arritur të grumbullojë vlerën prej rreth 229.9 milionë euro, gjë që krahasuar me periudhën e nj [...]
Institucionet e Kosovës po vazhdojnë punën që të ketë sa më shumë lehtësira për bizneset e Kosovës. Këshilltari i ministrit të financave Lulzim R [...]
Gjatë periudhës dy mujore të këtij të hyrat e përgjithshme të inkasuar nga Dogana e Kosovës në total arritën vlerën prej rreth 141,2 milionë, gjë që k [...]
Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP), ka lansuar raportin Pulsi Publik XV, ku është thënë se ka rënie e lehtë e kënaqshmërisë për punën [...]
Grevat në Kosovë nuk kanë të ndalur. Nesër valles së grevave të shumta do t’i bashkohen edhe doganierët e Kosovës. Gazeta Express ka mësuar se fillim [...]
Sindikata e Pavarur e Doganës së Kosovës, përmes një komunikate për media shpreh shqetësimet që ka shkaktuar tek sindikalistët e Doganës, Draftligji i [...]
Sindikata e Pavarur e Doganës së Kosovës, përmes një komunikate për media ka shprehur shqetësimet që ka shkaktuar te sindikalistët e Doganës, Draft Li [...]
Në portin e Durrësit sot do të mbahet ceremonia e fillimit të punës së Doganës së Kosovës në port. Ceremonia zyrtare mbahet në ora 13:00 në Portin [...]
Përmes një postimi në “Twitter”, ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj ka njoftuar një ndryshim të rëndësishëm në kufirin me Kosovën. “Ndryshime të rë [...]
Zyrtarë nga Dogana e Kosovës i kanë demantuar lajmet se në Kosovë janë futur produkte me mbishkrime antikushtetuese. Sipas doganës, që nga pranim [...]
Rruga prej Serbisë deri në veri të Mitrovicës përmes Podujevës (Besiana) vazhdon pa asnjë problem. Nuk ka ndalime apo pritje të gjata në kufi, në veça [...]
Nesër bëhen një javë qëkur Qeveria e Kosovës vendosi ta rrisë në 100 për qind taksën ndaj produkteve të Serbisë dhe Bosnjës. E deri tash vërehet rënie [...]
Zëdhënësi i Doganave të Republikës së Kosovës, Adriatik Stavileci, e ka konfirmuar se ka filluar zbatimi i vendimit të djeshëm të Qeverisë së Republik [...]
Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin korrik 2018. Përmes një komu [...]
Sektori privat në Kosovë vazhdimisht është ballafaquar me vështirësi në zhvillimin e bizneseve si nga aspekti doganor ashtu edhe në zhvillimin e mundë [...]
Evazioni fiskal në Kosovë nga përfaqësues të bizneseve, konsiderohet të ketë marrë përmasa shqetësuese, në veçanti në veri të vendit. Si e tillë, kjo [...]
Kosova ka importuar 700 milionë litra derivate të të gjitha llojeve në vitin 2017. Sipas Doganës së Kosovës vetëm në vitin e kaluar janë bërë 1300 kon [...]
22 / 22 POSTS