Tag: BQK

1 2 30 / 54 POSTS
Gjykata Themelore në Prishtinë e ka aprovuar pjesërisht kërkesëpadinë  ish-guvernatorit të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), Hashim Rexhepi, i c [...]
Zëvendësguvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), Sokoll Havolli, ka thënë se projeksionet janë që të ketë rënie ekonomike në Kosovë këtë vit p [...]
Në adresë të Bankës Qendrore të Kosovës kanë shkuar gjithsej 755 ankesa të konsumatorëve kosovarë ndaj bankave komerciale në vend, vetëm prej muajit [...]
Që nga marsi kur është marrë vendimi për shtyrjen e pagesave të kredive, në bankat komerciale janë deponuar rreth 67 mijë kërkesa. Banka Qendrore e K [...]
Banka Qendrore e Kosovës (BQK), ka  dalë me sqarim për publikun në lidhje me shtyrjen afatit të kësteve të kredive. “Gjatë ditës së shtu [...]
Me ftesë të guvernatorit të Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës (BQK), Fehmi Mehmeti dhe ministrit në detyrë të Ekonomisë dhe Transfereve (MFT), [...]
Banka Qendrore e Kosovës ka reaguar pas sulmit kibernetik që i është bërë Bankës Ekonomike. Sipas BQK’së, mjetet në llogaritë e klinetëve janë të sig [...]
Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), Fehmi Mehmeti, ka thënë se gjendja bankare në vend vazhdon të jetë stabile në këtë kohë pandemie. [...]
Normat e interesit të cilësuara jashtë çdo standardi nga ana e Bankës Qendrore të Kosovës do të aplikohen për kredimarrësit e institucioneve mikrofin [...]
Dy institucione mikrofinanciare ‘Monego’ dhe ‘Iute Credit’ janë mbyllur kohë më parë nga Banka Qendrore e Kosovës, me arsyetimin se kanë devijuar nga [...]
Banka Qendrore e Kosovës (BQK) ende nuk ka marrë ndonjë vendim në lidhje me kërkesën e parashtruar nga një grup i qytetarëve dhe disa nga përfaqësues [...]
Afro 10 milionë euro neto kanë fituar institucionet mikrofinanciare për 9 muaj nga lëshimi i kredive të shpejta për qytetarët. Sipas të dhënave të Ba [...]
BQK qon në likuidim "Monegon" dhe "IuteCredit", aplikuan kamata jashtë standarteve Bordi i Bankës Qëndrore të Kosovës, ka marrë vendim që të cojë [...]
Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) ka analizuar vendimin e BQK-së për rritjen e tarifave të sigurimit për automjete, të cilin, sipas BQK- [...]
Sot para objektit të Bankës Qendrore të Kosovës do të protestohet prapë për vendimin e marrë nga BQK-ja për rritjen e çmimeve për sigurimin e automje [...]
Ka nisur protesta para BQK-së me të vetmen arsye për ta kundërshtuar vendimin për shtrenjtimin e sigurimeve të automjeteve. "26 për qind është te [...]
Në 20 vjetorin e themelimit të Bankës Qendrore të Kosovës u tha se gjatë këtyre dy dekadave është arritur progres i madh në sistemin financiar në Kos [...]
Rritja prej 26 për qind e tarifës për sigurimin e detyrueshëm për automjetet ka nxitur reagim nga qytetarëve. Kundër këtij vendimi të dielën ka nisur [...]
Përmes një komunikate për media, Banka Qendrore e Kosovës (BQK) ka njoftuar si i ka ndryshuar tarifat e sigurimit për kateogoritë e automjeteve [...]
Diskriminues e pati cilësuar institucioni i Avokatit të Popullit faktin që bankat komerciale nuk u japin kredi pensionistëve. Për këtë çështje me [...]
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovë, Fehmi Mehmeti ka pritur në takim Ambasadorin e Gjermanisë në Kosovë, Christian Heldt. Duke [...]
Në takimin e mbajtur më datë 26 prill 2019, Bordi Ekzekutiv i BQK-së ka marrë vendim që Kompanisë së Sigurimit “Insig” SH.A., Dega Kosovë, t’i revokoh [...]
Në kuadër të takimeve pranverore të Bankës Botërore dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar që po mbahet në Uashington, Guvernatori i Bankës Qendrore të Repub [...]
Banka Qendrore e Republikës së Kosovës, ka njoftuar se sektori fiskal u karakterizua me rritje të të hyrave dhe shpenzimeve buxhetore prej 4.4 për qin [...]
Uran Ismaili është njëri ndër njerëzit që i rri më së shumti afër kryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, dhe së fundi po merret me [...]
Banka Qendrore e Republikës së Kosovës, në kuadër të aktiviteteve për shënimin e 20 vjetorit të themelimit ka mbajtur diskutim për nder të Ditës Ndërk [...]
Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), ka njoftuar se të hyrat buxhetore deri në nëntor 2018 arritën vlerën neto prej 1.60 miliardë euro, që pa [...]
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti, ka nënshkruar marrëveshje të bashkëpunimit me Ministrin e Punëve të Brendshme, [...]
Miliona euro përfitojnë bankat komerciale vetëm nga mirëmbajtjet e llogarive të klientëve. Kjo pasi shteti përmes ligjit i obligon qytetarët që pag [...]
Pritjet e rritjes ekonomike për vitin 2019 do të janë 4.2 për qind, kështu është shprehur guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti, gja [...]
1 2 30 / 54 POSTS