Tag: Bizneset

1 2 30 / 42 POSTS
Moskujdesi i shtetit ndaj bizneseve dhe punëtorëve, ka bërë që 10% e bizneseve në komunat e Kosovës kryesisht të sektorit të gastronomisë të faliment [...]
Banka Qendrore e Kosovës ka kërkuar nga Fondi Kosovar për Garanci Kreditore që të rris skemën e garantimit të kredive për bizneset. Në takimin që [...]
Me temën “Gjendja e prodhimit në Kosovë”, organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, sot është mbajtur tryezë me përfaqësues të disa kompanive [...]
Në raportin e Departamentit amerikan të Shtetit mbi klimën e biznesit në botë për vitin 2019, thuhet se me gjithë përparimet, rritja ekonomike e Koso [...]
Jo shumë biznese nga Kosova arritën që përmes lehtësirave që krijoi Marrëveshja e Stabilizim-Asociimit (MSA) të depërtojnë në tregun e gjerë të Bashk [...]
Klima e biznesit në Kosovë nuk është jashtëzakonisht e favorshme për biznesmenët që dëshirojnë të zhvillojnë aktivitet biznesor, të cilët gjithashtu [...]
Rreth gjysma e bizneseve që veprojnë në veri të Mitrovicës, nuk janë tatimpagues të rregullt në Administratën Tatimore të Kosovës. Humbjet llogariten [...]
Industrisë së mishit në Kosovë shumë shpejtë pritet t’i hapen dyert për in eksportimin e produkteve nga mishi drejt tregjeve të Bashkimit Evropian. [...]
Më së shumti biznese janë shuar në Mitrovicë (110), ndërsa më së paku në Drenas, 19 biznese. Zyrtarë të Zhvillimit Ekonomik në Mitrovicë, në Vushtrri, [...]
Presionet ndërkombëtare për largimin e taksës 100 për qind ndaj produkteve të Serbisë dhe Bosnjës e Hercegovinës, për komunitetin e biznesit konsidero [...]
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka takuar 20 biznesmenë nga Mitrovica, ku ka thënë se “dikur shtyllë e fortë e zhvillimit ekonomik, Mitrovica [...]
Ky vit është paralajmëruar nga Qeveria e Kosovë që të jetë vit i ekonomisë. Por në anën tjetër prodhuesit vendorë dhe ekspertët e ekonomisë kanë dekla [...]
nspektorati i Tregut në Ministrinë e Tregtisë po i vazhdon kontrollet e operatorëve ekonomikë, për vendosjen e flamujve që tregojnë vendin e origjinës [...]
Që nga vendosja e tarifës doganore, fillimisht në 10 e më pas në 100 për qind për produktet e importuara me origjinë nga Serbia dhe Bosnje e Hercegovi [...]
Shumë prej bizneseve kosovare po vazhdojnë që t’i mashtrojnë konsumatorët me çmime. Mashtrimi më i madh po del të jetë mospërputhja e çmimeve raft-ark [...]
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë është duke monitoruar operatorët ekonomik për vendosjen e flamujve që tregojnë vendin e origjinës, në bazë të Udhë [...]
Përfaqësues të Ministrisë dhe Industrisë kanë inspektuar gjatë ditës së enjtes dy nga marketet në Prishtinë, për të parë nga afër zbatimin e udhëzimit [...]
Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë organizoi punëtori mbi pronësinë intelektuale në Kosovë dhe Bashkim Evropian ku bizneset prezente u njoftuan mbi zhv [...]
Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, njëherësh kryetar i Partisë Socialdemokrate, tha se ka filluar zbatimi i i amendamentit të Ligjit për Mbrojtjen [...]
Kompania vendore, “Meka Halal Food” ka njoftuar se punëtorëve të kësaj kompanie, u është dhënë sot paga e 14-të. “Ashtu siç ishin planifikimet ka d [...]
Nga janari e deri në muajin dhjetor të vitit 2018, në Kosovë kanë falimentuar 1 mijë e 619 biznese. Kurse në vitin e kaluar numri i bizneseve që janë [...]
Disa nga produktet që prodhohen në Kosovë kanë arritur të depërtojnë në vendet evropiane dhe botërore, ndonëse me vështirësi. Prodhimet “Made in Kosov [...]
Kompanitë kosovare ia kanë parë hairin vendosjes së masës prej 100 për qind ndaj produkteve serbe dhe të Bosnjë e Hercegovinës. Ato kanë nisur t’i sht [...]
Ministri i Financave Bedri Hamza ka marr vendim sot për themelimin e Bordit të Ankesave, i cili do të zgjidh ankesat e bizneseve ndaj vendimeve të Dog [...]
Ndërprerjet e shpeshta dhe pa paralajmërim të energjisë elektrike ​po i dëmtojnë bizneset vendore, thuhet në një reagim të kompanisë Frutex. Për këtë [...]
Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) ka diskutuar sot rreth standardizimit të produkteve vendore, shpërndarjes dhe shitjes së standardeve. [...]
Në Ditën Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit, Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë (OEAK) shpreh shqetësimin lidhur me transparencën në rënie dhe angazhimi [...]
Kosova që nga paslufta po përballet me furnizim të pamjaftueshëm me energji elektrike, kjo situatë vazhdon edhe sot. Mungesa e furnizimit me energji e [...]
Konkurrenca jo lejale, ekonomia informale janë barrierat kryesore me të cilat përballet biznesi në vend. Kjo është bërë e ditur gjatë publikimit të [...]
Në panairin i cili po mbahet në qytetin e Stambollit  po marrin pjesë firma dhe brende nga e gjithë bota  aty po ekspozohen edhe produktet e Kosovës.  [...]
1 2 30 / 42 POSTS