Tag: Banka Boterore

Banka Botërore ka theksuar se goditjen më të madhe gjatë pandemisë në Kosovë, e kanë marrë punëmarrësit e sektorit privat me 88 përqind, të cilët pav [...]
Raport nga Banka Botërore: Rajoni i Ballkanit Perëndimor pritet të hyjë në recesion në vitin 2020, ku të gjashtë vendet parashikohet të pësojnë rë [...]
Raporti i ri i Bankës Botërore për rajonin Evropë dhe Azi Qendrore, projekton që ekonomia e Kosovës – në mënyrë të ngjashme me vendet e tjera të rajo [...]
Zyra e Bankës Botërore dëshiron të qartësojë se Raporti i Rregullt Ekonomik (RER) për ekonomitë e Ballkanit Perëndimor, i publikuar para pak kohe, nuk [...]
Vetën në vitin 2018 në Kosovë janë shuar 17 mijë vende të reja të punës, raporton EkonomiaSot Kjo u bë e ditur gjatë prezantimit të të Raportit të [...]
Raporti i fundit i Bankës Botërore për ekonominë globale ka parashikuar se Kosova do të ketë rritje ekonomike prej 4.5 për qind në vitet 2019, 2020 dh [...]
Nga një raport i “Financial Times” tregon se ka shumë gjasa që Ivanka Trump të bëhet lidere e Bankës Botërore. Pos kësaj thuhet se mund të kandid [...]
Ekonomia e Maqedonisë këtë vit do të shënoj rritje ekonomike prej 2.9 për qind, ndërsa për vitin 2021 parashikohet rritje prej 3.3 për qind, shkruan n [...]
Komuniteti ndërkombëtar është tronditur nga dorëheqja e papritur dhe e paparalajmëruar e Presidentit të Bankës Botërore, Jim Yong Kim. Ai do të tërhiq [...]
Përfaqësuesit e Bankës Botërore në Kosovë (BB), kanë mbajtur të enjten konferencë për medie, ku u prezantua Raporti i Rregullt Ekonomik i Bankës Botër [...]
Bordi i drejtorëve ekzekutiv të Bankës Botërore (BB) ka miratuar të premten Projektin e Ekonomisë Digjitale të Kosovës (KODE) për të rritur qasjen e q [...]
Rritja e punësimit prej 3,9 përqind gjatë vitit të fundit ka sjellë hapjen e 231,000 vendeve të reja të punës në gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor [...]
Në vazhdën e aktiviteteve të Ministrisë së Financave për të monitoruar implementimin e projekteve që financohen nga huamarrja e Qeverisë së Republikës [...]
13 / 13 POSTS