Selimi: Thaçi e Haradinaj po e bllokojnë funksionalizimin e ushtrisë

Selimi: Thaçi e Haradinaj po e bllokojnë funksionalizimin e ushtrisë

Lëvizja Vetëvendosje (LVV) po konsideron se procesi i transformimit të ushtrisë së Kosovës, nuk ka filluar ende të realizohet.

Për këtë kjo parti opozitare ka adresuar kritika ndaj presidentit të vendit, Hashim Thaçi dhe kryeministrit Ramush Haradinaj se po e bllokojnë funksionalizimin e ushtrisë.

Deputeti Rexhep Selimi në një konferencë për media tha se ka mbi një muaj që ka kaluar faza e parë katërmujore e tranzicionit të ushtrisë dhe ende nuk ka një riorganizim.

Sipas tij, presidenti nuk po dëshiron t’i dekretojë gjeneralët dhe drejtorët e departamenteve. Ndërsa për kryeministrin, deputeti Selimi tha se është vetëmjaftuar me miratimin e ligjeve në fund të vitit të kaluar.

“Me 21 maj është dashur të përfundojë pjesa e parë katërmujore, ky afat ka përfunduar që një muaj e gjysmë. Gjatë periudhës së parë është dashur të arrihen këto objektiva. Riorganizimi i FSK-së në Ushtri të Kosovës. Është dashur të bëhet shefi i shtabit të FSK, gjeneralët. Këto faza është dashur të përfundohen. Ministria e Mbrojtjes është në kaos, objektivi i tyre është mbushja me militantë partiak. Po ashtu dhe shkarkimi i sekretarit në mënyrë të paligjshme. Aktualisht një pjesë e madhe e stafit gjendet në një fazë konfuzioni”, deklaroi ai.

“Gjatë periudhës së parë është dashur të arrihen këto objektiva. Riorganizimi i FSK-së në ushtri të Kosovës. Është dashur të bëhet shefi i shtabit të FSK-së, gjeneralët. Këto faza është dashur të përfundohen”.

“Ministria e Mbrojtjes është në kaos, objektivi i tyre është mbushja me militantë partiakë. Po ashtu, dhe shkarkimi i sekretarit në mënyrë të paligjshme. Aktualisht një pjesë e madhe e stafit gjendet në një fazë konfuzioni”, tha ai.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0