Së shpejti do të botohet vepra e poetit të ndjerë, Asdren Krasniqi

Së shpejti do të botohet vepra e poetit të ndjerë, Asdren Krasniqi

Vepra poetike e autorit tashmë të ndjerë Asdren Krasniqit së shpejti do të jetë në dorën e lexuesve. Këtë e ka bërë të ditur profesori i Gjuhës Shqipe, i cili është dhe redaktor i kësaj vepre Mentor Hajrizi.

Hajrizi ka thënë se vëllimi me vjersha dhe me një stil lakonik, i autorit Krasniqi, është një cikël vjershash.

Postimi i plotë i Hajrizit:

Dashamirë të artit të shkruar,

Kjo vepër poetike është libri i parë i autorit tashmë të ndjerë, Asdren Krasniqi. Ai (libri) do të vijë para jush, në duart tuaja, së shpejti…

Vëllimi me vjersha dhe me një stil lakonik, i autorit Krasniqi, është një cikël vjershash.

Vjershat janë të shkëputura nga dorëshkrimi i tij, i cili në këtë kohë shpërfaqet tanimë “postum” – nëpërmes vargjeve me figura stilistike dhe me sarkazëm.

Krijimi letrar, i autorit të pazbuluar që më përpara, vjen nga një përballje totale e jetës me vdekjen dhe si një refleksion i thellë i ndërgjegjes së poetit mbi problemet aktuale me të cilat është ndeshur ai vetë dhe me të cilat ndeshemi edhe ne sot.

I pushtuar nga një frymëzim i fuqishëm dhe nga një shpërthim shpirtëror, poeti lirik la në dorëshkrim një numër të madh vjershash me motive të larmishme.

REDAKTOR I LIBRIT

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0