Sa persona janë vrarë në luftën e Kosovës?

Sa persona janë vrarë në luftën e Kosovës?

Gjatë luftës në Kosovë janë vrarë 13 mijë e 518 persona. Sipas të dhëave të Fondit për të Drejtën Humanitare, 10 mijë e 794 të vrarë ishin shqiptarë, 2 mijë e 197 serbë, ndërsa të tjerët u përkasin etnive të tjera.

Nga ky numër i të vrarëve, 11 mijë e 661 ishin meshkuj dhe 1 mijë e 857 ishin femra. Viti më i përgjakshëm ka qenë viti 1999, ku janë vrarë 11 mijë e 199 persona.

Viktimat e luftës u takounë moshave të ndryshme duke filluar nga të porsalindurit e deri mbi 100 vjeç.

Gjatë viteve 1998-2000 janë vrarë 239 fëmijë zero deri në pesë vjeç.  1 mijë e 491 viktima 21 deri në 25 vjeç, dhe katër persona të moshës mbi 100 vjeç, Deri në prill të vitit 2018, 1 mijë e 658 persona mbetën të zhdukur.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0