Rogova: Sigurimet shëndetësore pa SISH janë hajni

Rogova: Sigurimet shëndetësore pa SISH janë hajni

Tendenca e Ministrisë së Shëndetësisë që të nisë në fund të këtij viti implementimin e Ligjit për sigurime shëndetësore pa Sistem Informativ Shëndetësor (SISH) funksional është vlerësuar si shumë e gabueshme nga eksperti i teknologjisë, Arbër Rogova.

Ky ekspert, i cili për një kohë ka qenë koordinator nacional për SISH, ka thënë se krijimi i Fondit të Sigurimeve Shëndetësore pa SISH funksional është hajni, shkruan sot “Koha Ditore”.

Rogova ka përmendur një varg keqpërdorimesh e neglizhencash që i janë bërë punës për funksionalizimin e këtij sistemi. Ai ka thënë se Kosova ka dështuar të zbatojë strategjinë për funksionalizimin e SISH-it, ndërsa ka përmendur parakushtet që kanë dështuar para se të niset të punohet në këtë sistem.

Rogova e konsideron si mision të pamundur nisjen e mbledhjes se premiumeve dhe ofrimin e sigurimeve shëndetësore pa një bazë të mirë informacioni.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0