Reagon Haradinaj, thotë se ndarja është luftë

Reagon Haradinaj, thotë se ndarja është luftë

Kryeministri Ramush Haradinaj ka reaguar rreth lajmeve të publikuara në media se ambasadori amerikan në Kosovë nuk e ka përjashtuar mundësinë që të ketë ndarje të territorit.

Sipas kryeministrit Haradinaj ndarja është luftë dhe se askush nuk dëshiron luftë të re në Ballkan.

Megjithatë, Haradinaj thotë se ambasadori amerikan, Greg Delawie është keqkuptuar në deklarimin e tij.

Sipas tij, amerikanët e kanë njohur pavarësinë e Kosovës me këtë territor dhe me këtë kushtetutë.

Haradinaj gjithashtu, ka shkruar se qëndrimi i amerikanëve është që ata nuk imponojnë zgjidhje, por vetëm nëse palët dakordohen.

“Mundësia e foljes për një temë është diçka tjetër dhe opsion i ndarjes është diçka tjetër”, ka shkruar Haradinaj

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0