Qeveria ndanë mjete për lehonat në Kosovë

Qeveria ndanë mjete për lehonat në Kosovë

Sot në mbledhjen e qeverisë u miratua plotësim-ndryshimi i cili ndryshon titullin e Masës 3.5 në “Masa 3.5 – Pagesa për Lehonat dhe Shtesat e Fëmijëve – 7 Milionë euro”.

Ministri Murati tha se Qeveria në bazë të kursimeve që janë bërë ka arritur t’i sigurojnë mjetet që të mund të mbështeten edhe lehonat e punësuara.

“Ky ndryshim është në funksion të përmbushjes së njërës nga Prioritet e Qeverisë në cilën parashihen shtesat e fëmijëve deri në moshën 16 vjeçare, implementimi i së cilës do të bëhet në mënyrë graduale”

“Po ashtu, parasheh përfshirjen edhe të lehonave të punësuara krahas atyre të papuna për mbështetje financiare që do të ofrohet nga Qeveria, me qëllim të fuqizimit të mëtutjeshëm të grave në tregun e punës”, tha Murati.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0