Qeveria e Kosovës kërkon nga KOSTT dhe KEK ndarjen e dividentës

Qeveria e Kosovës kërkon nga KOSTT dhe KEK ndarjen e dividentës

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e saj të fundit ka marr vendim që Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut të energjisë elektrike të Kosovës (KOSTT) dhe Korporata Energjetike e Kosovës të paguajnë dividentët në buxhetin e shtetit.

Sipas vendimit, KOSTT dhe KEK deri më 6 tetor duhet t’i paguajnë në total 30 milionë euro.

“Bëhet fjalë për një vendim që KOSTT dhe KEK duhet ta zbatojnë. KOSTT do t’i paguajë 20 milionë euro, ndërsa KEK prej 10 milionë euro”, tha ministri i Financave, Hekuran Murati.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0