Punëtorët e KEDS-it ankohen se po detyrohen të marrin pushimin vjetor shkaku i koronavirusit

Punëtorët e KEDS-it ankohen se po detyrohen të marrin pushimin vjetor shkaku i koronavirusit

Sindikata e punëtorëve të KEDS-it ka pranuar një numër ankesash nga punëtorët e kësaj ndërmarrjeje për masat mbrojtëse në kohën kur vendi është duke u përballur me përhapjen e koronavirusit.

Sipas Sindikatës, punëtorët nuk janë pajisur me dorëza mbrojtëse adekuate e as me maska dhe dezinfektues, dhe ata po detyrohen që t’i blejnë vetë, raporton KOHA.

Rashit Gashi, nga Sindikata e punëtorëve të KEDS-it, thotë se shqetësuese është edhe detyrimi që punëtorët të shfrytëzojnë pushimin vjetor dhe të mos lirohen ata që kanë probleme shëndetësore.

Edhe një punëtor në kushte anonimiteti i ka thënë televizionit se ai është detyruar të shfrytëzojë pushimin vjetor dhe se vetëm në ditët e para të pandemisë janë pajisur punëtorët me pajisje mbrojtëse.

Por zyrtarë të KEDS-it përmes një përgjigjeje me shkrim kanë treguar një varg masash që kanë ndërmarrë duke mohuar ankesat e punëtorëve.

& KESCO janë mobilizuar në mënyrë të jashtëzakonshme duke marrë masat në vijim: Pajisjen e të gjithë punëtorëve me dorëza, maska, rroba mbrojtëse nga viruset e ndryshme, alkool higjienik, material dezinfektues etj. Në përputhje me vendimin e Qeverisë, krijimi i mundësisë për të gjithë punëtorët që kanë fëmijë, që punëtori/ja ose bashkëshortja/ bashkëshorti që punon në institucion tjetër të lirohet nga puna që të jenë në shtëpi me fëmijët; Lirimi nga puna i punëtorëve me probleme shëndetësore; Lirimi nga puna i punëtorëve me moshë mbi 60 vjet, nga administrata; Lirimi nga puna i punonjëseve shtatzëna; Ofrimi i mundësisë së angazhimit me punë nga shtëpia”, ka thënë Viktor Buzhala, zëdhënës i KEDS-it.

Gjithashtu në përgjigjen e KEDS-it theksohet se gjatë periudhës së pandemisë punëtorët janë identifikuar në dy grupe, në ata që për shkaqe shëndetësore kanë shfrytëzuar pushim mjekësor dhe punonjësit që shfrytëzojnë pushim me pagesë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: