Policia e Kosovës në garën ku po marrin pjesë mbi 30 shtete

Policia e Kosovës në garën ku po marrin pjesë mbi 30 shtete

Policia e Kosovës po merr pjesë në garën ‘Annual Warrior Competition – AWC 2019’ në Jordan – Amman King Abdullah Special Operations Training Center”.

Policia e Kosovës për herë të dytë ka marrë pjesë në këtë garë, në të cilën po marrin pjesë mbi 30 shtete me rreth 40 ekipe nga e mbarë bota.

Në këtë garë përfaqësuese e Policisë së Kosovës është NJSI – Njësia Speciale Intervenuese, e cila në vitin e kaluar ishte e ranguar në listën e 10 shteteve me rezultatet më të mira në këtë garë, përderisa e njëjta synon këtë vit rezultate më të mira në pozita më të larta.

Në këtë garë marrin pjesë njësitë elite policore si dhe ato ushtarake, të cilat garojnë në :

* Qitje me armë në lëvizje,

* Qitje me armë në pozicione të ndryshme luftarake,

* Marshime me pesha dhe armatim,

* Snajpim Urban dhe Rural,

* Vëzhgim dheVrojtim,

* Neutralizim selektiv,

* Taktika intervenuese nga vetura,

* Intervenime në objekte dhe mjete transporti.

“Policia e Kosovës me njësinë elite të saj po tregon profesionalizëm dhe rezultate pozitive në fusha të ndryshme karshi policive të shteteve të ndryshme ndërkombëtare, përfshirë edhe SHBA-të”, thuhet në njoftimin e Policisë së Kosovës.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0