Një nga fjalimet më të fuqishme kundër Millosheviqit në Kosovë nga Bernie Sanders më 1999

Një nga fjalimet më të fuqishme kundër Millosheviqit në Kosovë nga Bernie Sanders më 1999

Senatori republikan, Bernie Sanders kishte përkrahur fuqishëm ndërhyrjen e NATO’s në Kosovë. Sllobodan Millosheviqin e kishte quajtur kriminel lufte.

‘’Millosheviq ishte një kriminel luftë që kryen masakra masive. Ai ka deportuar me qindar njerëz të pafajshëm nga vendi i tyre.’’, kishte thënë Sanders.

Sanders kërkonte vetëqeverisje dhe paqe për Kosovën.

‘’Kjo është një çështje e paranueshme dhe nuk mund të injorohet. Besoj se Ushtria dhe Policia serbe duhet të largohet nga Kosova, që qindar mijëra njerëz q ëjanë larguar nga shtëpitë e tyre, duhet të lejohen që të kthehen. Kosovës duhet t’i jepet një lloj qeverisje’’.

‘’Besoj se duhet të bëjmë dallimin se si është të mos bësh asgjë dhe të mos ndalosh një spastrim etnik. Dhe vrasjet masive të një lufte që po vazhdon. Besoj se SHBA duhet të jetë aktive në procesin e vendosjes së paqes’’, kishte shtuar tutje ai.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0