Nga Ministria e Infrastrukturës tregojnë se kur vendoset për hapjen e kufijve

Nga Ministria e Infrastrukturës tregojnë se kur vendoset për hapjen e kufijve

Shefi i kabinetit në Ministrinë e Infrastrukturës dhe Ambientit, Alban Zogaj, ka deklaruar se në javën e parë të qershorit do vendosin për hapjen e kufijve tokësorë dhe ajrorë.

“Faza e tretë e hapjes do të fillojë prej 1 qershorit e tutje dhe ne po shpresojmë shumë që gjatë javës së parë të kemi diskutime serioze për të parë se si do hapen kufijtë dhe më pastaj me automatizëm do i hapim edhe fluturimet dhe aeroportin, kështu që unë po vlerësoj se kjo javë e parë e qershorit do jetë kyçe për të marrë një vendim i tillë, pra akoma nuk është marrë një vendim i tillë, akoma nuk e kemi një datë të saktë se kur do ndodhë kjo. Por qershori është kyç… Ne po varemi dhe jemi në koordinim me MSH dhe IKSHP-në në mënyrë që me na e dhënë dritën e gjelbër dhe kur mund të vazhdojmë tutje me fazën e tretë dhe me hapje eventuale të kufijve dhe fluturimeve”, deklaroi Zogaj, raporton KP. 

Përndryshe, Qeveria e Kosovës më 13 mars, ka mbyllur kufijtë tokësorë për të parandaluar përhapjen e Covid-19.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0