Nëse jeni shëruar, a mund t’ju kthehet përsëri koronavirusi?

Nëse jeni shëruar, a mund t’ju kthehet përsëri koronavirusi?

Studiuesit në Kinë infektuan majmunët me koronavirus, i lejuan ata të shërohen, dhe më pas i rishfaqën ato në virus 28 ditë pas infeksionit fillestar.

Sidoqoftë, majmunët duket se kishin zhvilluar mbrojtje kundër infeksionit dhe nuk u dorëzuan për herë të dytë, raporton “Daily Mail”

Gjetjet gjithashtu kanë potencialin për të ndihmuar në vlerësimin e zhvillimit të një vaksine kundër COVID-19, thanë studiuesit.

Në studimin e tyre, Linlin Bao nga Akademia Kineze e Shkencave Mjekësore dhe kolegët e saj infektuan katër majmunë kinezë të rritur me virusin SARS-CoV-2.

Studiuesit vëzhguan përparimin e sëmundjes që rezultoi për 28 ditët e ardhshme, monitorimin e peshës dhe temperaturës së kafshëve.

Gjetjet mund të lehtësojnë frikën për raportet e pacientëve të shkarkuar në Kinë që duket se testonin pozitivisht për koronavirusin pasi më parë “shëroheshin” nga infeksioni.

Në këto raste, shkroi ekipi, ka të ngjarë që ose testi i koronavirusit të sigurojë një negativ të rremë përpara se pacientët të liheshin të lirë, ose që ata nuk ishin shëruar plotësisht nga infeksioni i tyre fillestar përkundër përmbushjes së kritereve të shkarkimit.

“Prandaj, rafinimi i mëtejshëm i teknikave diagnostikuese, monitorimi i antitrupave dhe testimi i mostrave nga trakti i poshtëm i frymëmarrjes është thelbësore për kurimin e infeksionit SARS-CoV-2”, përfunduan studiuesit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0