Në Komision miratohet në parim projektbuxheti për vitin 2022

Në Komision miratohet në parim projektbuxheti për vitin 2022

Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere me shumicë votash ka miratuar Projektligjin mbi Ndarjet Buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2022.

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati ka prezantuar projektbuxhetin për vitin 2022, i cili parashihet të jetë mbi 2. 7 miliardë euro.

Murati ka thënë se përveç rritjes së buxhetit për disa dikastere, është paraparë vazhdimi i programit të Ringjalljes Ekonomike përkundër faktit që deri diku ekonomia është rikoperuar.

Sa i përket rritjes ekonomike, Murati tha se rritja reale do të jetë 9.9 për qind derisa ajo nominale 12 për qind.

Ministri Murati për çështjen e buxhetit të RTK-së tha se rreth 100 punonjës në këtë medium publik marrin paga më shumë se paga e një ministri.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0