Mjekët kinezë gjejnë ilaçin që ndihmon pacientët me koronavirus të shërohen më shpejt

Mjekët kinezë gjejnë ilaçin që ndihmon pacientët me koronavirus të shërohen më shpejt

Një studim i vogël i bërë në Kinë ka pohuar se klorokuina mund të ndihmojë pacientët me koronavirus të shërohen më shpejt.

Mjekët në Spitalin Renmin, Wuhan aty ku filloi pandemia u dhanë 31 pacientëve hidroksiklorurinë për pesë ditë dhe trajtuan 31 të tjerë me terapi normale, shkruan Daily Mail

Infeksionet e pneumonisë u përmirësuan në 25 përqind më shumë pacientë në grupin klorokuinë në krahasim me ata që kishin trajtim standard.

Dhe pacientët që morën hidroksilklorinë kishin gjithashtu më pak të ngjarë të përfundonin të sëmurë rëndë më vonë.

Klorokuina është një nga një numër trajtimesh premtuese COVID-19 dhe është një nga një numër i terapive eksperimentale për pacientët në të gjithë botën, së bashku me ilaçet HIV dhe një ilaç për gripin i cili përdoret në Japoni.

Ilaçet antimalariale mund të jenë të rrezikshme, ato dihen se shkaktojnë probleme të ritmit të zemrës dhe nuk mund t’u jepen njerëzve me probleme të mëlçisë ose veshkave.

Mjekët në të gjithë Amerikën tani mund të përshkruajnë CQ dhe HCQ si mjetin e fundit për të sëmurët me COVID-19.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: