Ky është kryeshefi me superpagë, 4453 euro në muaj

Ky është kryeshefi me superpagë, 4453 euro në muaj

Rreth gjysmë milioni euro në vit i kushtojnë buxhetit të shtetit pagat e kryeshefave të 27 ndërmarrjeve publike kryesore në vend.

Shtatë prej 27 kryeshefave gëzojnë paga mujore prej 2 mijë euro e më lartë, 7 të tjerë prej 1 mijë euro e më lartë dhe 13 të tjerë nën 1 mijë euro.

E, në 4 mijë e 453 euro, arrin paga e kryeshefit të Telekomit, Bedri Istrefi, ndonëse kompania që ai drejton përballet me krizë të rëndë financiare.

Një mesazh i vjen çdo muaj Bedri Istrefit, kryeshefit të Telekomit.

Nëpërmjet tij, ai e kupton se i ka dalur, pagat e luksit, prej 4 mijë e 453 euro në muaj.

Kjo shumë është më e lartë sesa shuma që marrin në muaj të tre krerët shtetërorë: Kryeministri, Presidenti e kryetarit i Kuvendit.

Madje, paga e Istrefit, që është e dyta më larta në vend, është 20 fish më e lartë sesa paga mimimale, të cilën e merr një qytetar.

Në pothuajse të njëjtën lartësi superlative të pagës qëndron edhe kryeshefi i Postës.

Këtë pozitë, deri para pak kohësh e ka mbajtur Sejdi Hoxha, tash deputet i PDK-së.

Ai në rolin e përfaqësuesit të popullit do të marrë më pak të holla mujore, sesa kur ishte në Postë, aty ku për punën që bënte paguhej me 2 mijë e 522 euro.

Megjithatë këtë tani ish-pagë të tij do ta trashëgojë pasardhësi i tij, Shefqet Avdijaj.

Ky, në total për 12 muaj, do të gëzojë 30 mijë e 265 euro.

Pavarësisht ndryshimeve në emra, fatura vjetore, që shteti duhet të paguajë për pagën e kryeshefit të Postë dhe Telekomit kap vlerën e 83 mijë e 701 eurove.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0