Kreu i FMN-së i shqetësuar: Miratimi i Ligjit për Pagat mund të çojë vendin në krizë

Kreu i FMN-së i shqetësuar: Miratimi i Ligjit për Pagat mund të çojë vendin në krizë

Ndarja e buxhetore për Ligjin për pagat, i cili është miratuar në Kuvendin e Kosovës më 2 shkurt të këtij viti, nga viti 2020 do të jetë pothuajse e pamundur të jetë në përputhje me kufizimet buxhetore.

Ruud Vermeulen, drejtor i Zyrës së Fondit Monetar Ndërkombëtar në Kosovë, ka thënë se kjo bën ngushtimin e shpenzimeve për sektorët prioritar dhe do të pengojë rritjen dhe krijimin e vendeve të reja të punës, që nevojiten për të zvogëluar papunësinë e lartë në Kosovë dhe hendekun e gjerë të të ardhurave me vendet në rajon dhe BE, paraprake për rritjen e Bruto Produktin Vendor më 2018.

“Nuk do të shkoja aq larg sa të them se Kosova po përballet me një krizë të afërt si pasojë e këtij ligji. Por, kjo nuk do të thotë se nuk jemi thellësisht të shqetësuar lidhur me ndikimin që do të ketë mbi buxhetin dhe konkurrueshmërinë e ekonomisë”, ka thënë ai.

Radio Evropa e Lirë

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0