Krasniqi-Goodman: Turp për ata që ende i stigmatizojnë viktimat e dhunës seksuale

Krasniqi-Goodman: Turp për ata që ende i stigmatizojnë viktimat e dhunës seksuale

Vasfije Krasniqi-Goodman në fjalën e saj drejtuar deputetëve të Kuvendit, ka thënë se edhe nga foltorja e Kuvendit ka pasur deklarata të cilat i kanë lënduar viktimat e dhunës sksuale.

Ajo tutje ka shtuar se këto viktima ende stigmatizohen në Kosovë.

“Është nder dhe emocion i jashtëzakonshëm për mua që të jem këtu në institucionin më të lart të Kosovës. Tashmë ju e dini që kam pas rastin të flas në vende të ndryshme të botës por asnjëherë nuk jam ndier si po ndihem sot në Kosovë. Ndihem mirë kur e di që ka anëtarë që përkrahin, e burra që i mbrojnë e përkrahin viktimat e dhunës seksuale, por ndihem keq kur e di që ka anëtarë që nuk i mbrojnë e përkrahin. Edhe prej kësaj foltore kanë dalë fjalë që na kanë lënduar neve viktimave shumë. Vendi jonë, shoqëria jonë neve na stigmatizon”, ka thënë ajo.

Krasniqi-Goodman ka thënë se duhet t’iu vije turp të gjithë atyre që po stigmatizojnë viktimat e dhunës seksuale.

Ajo ka bërë thirrje që të ndryshohet kjo praktikë dhe viktimat të marrin trajtimin e merituar.

Ajo ka thënë që krimet e luftës dhe dënimet ndaj kriminelëve duhet të merren më seriozisht.

“Ku ishit ju kur iu dhunua gruaja, e ku e morët guximin me e lënë atë grua, ku ishin djemtë që e lanë atë nënë? Ku ishit ju, kur u dhunua Jeta 7 vjeçare? E tash ju çfarë po bëni? Duhet me i ardh turp të gjithë shoqërisë kosovare që po na stigmatizoni. Ne po duam mbrojtje, me na përkrahë e mbështetë se çka na ka ndodh neve ka qenë krim i luftës, e ju nuk keni qenë aty me na mbrojt. Kemi dëgjuar shumë shpesh që kanë thënë Vasfija e ka shumë lehtë se e ka burrin amerikan, por mos harroni se vëllai im është këtu që ballafaqohet me fjalime, me atë çfarë thonë njerëzit. Na jemi duke e bërë një punë që ju nuk jeni në gjendje me bë për nënën, motrën, e gruan tuaj. Duhet të ndryshoni se ka ardh fundi. Nuk ua falim atë që na keni bë me përjetu që 20 vjet. Krimet e luftës me i marrë me seriozitet e dënimet me i marrë me seriozitet. Unë nuk kam me u ndal që të tjerat me pas drejtësi atë që mu ka mohu mu. Ju kisha lut në këto raste t’i merrni më zemersisht që të fitojmë drejtësinë”, ka thënë ajo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0