Koronavirusi: Hiqni këpucët menjëherë, paralajmërojnë ekspertët

Koronavirusi: Hiqni këpucët menjëherë, paralajmërojnë ekspertët

Ekspertet po paralajmërojnë se si këpucët mund të përhapin koronavirusin.

Javid Abdelmoneim, një doktor i A&E, dhe virologia Dr Lisa Cross kanë udhëhequr familjet dhe shikuesit në shtëpi në ndihmë për të ndjekur pikat e veprimit për të mbajtur shtëpinë tuaj të sigurt, raporton “The Sun”

Ata paralajmërojnë njerëzit që duhet të heqin këpucët menjëherë dhe vetëm një palë të veshin jashtë.

Dr Abelmoniem shtoi: “Kur hyni brenda, hiqni këpucët menjëherë. Shumica e këpucëve kanë thembër gome jo poroze, të cilën virusi mund të mbijetojë kudo në mes tre dhe pesë ditë”.

Experts have warned that coronavirus can spread on your shoes

Besohet se koronavirusi mund të zgjasë deri në 24 orë në rroba.

Nëse është dashur të përdorni transportin publik, ose të keni kontakte të ngushta me njerëzit, ndryshoni menjëherë rrobat dhe vendosni ato në lahen.

Udhëzimi aktual na tregon se ushqimi në vetvete nuk ka të ngjarë të jetë një rrezik, sepse edhe nëse grimcat e virusit gllabërohen, ato me siguri nuk do të mbijetojnë në acidin tonë në stomak.

Sapuni dhe uji janë jashtëzakonisht të gjithanshëm dhe veçanërisht të përshtatshëm për shkatërrimin e virusit në sendet që vijnë në kontakt me ushqimin dhe për pastrimin e lodrave të fëmijëve në mënyrë të sigurt dhe efektive.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0