Komisioni Evropian i përcakton kriteret për largimin e masave të izolimit

Komisioni Evropian i përcakton kriteret për largimin e masave të izolimit

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, gjatë një konference për gazetarë i ka theksuar tri kritere për largimin e masave të izolimit nga shtetet.

Ajo tha se vendet anëtare të Bashkimit Evropian duhet t’i marrin parasysh shifrat e rasteve të infektimeve, kapacitetet e sistemeve shëndetësore dhe nivelin e testimit të mundshëm para se t’i largojnë masat kufizuese, që do të mund të sillte rritje të numrit të rasteve.

Jennifer Rankin
@JenniferMerode
European commission president Ursula von der Leyen outlines three criteria for lifting lockdown restrictions.

  1. Epidemiological – is the virus diminishing?
  2. Healthcare systems – hosp beds, equipment stocks and care in community
  3. Large-scale testing to monitor virus.
  4. Ajo gjithashtu tha se plani i Komisionit Evropian nuk duhet të shihet si sinjal që vendet duhet ta fillojnë largimin e masave të izolimit tani, shkruan “The Guardian”,

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0