Kjo enigmë po i vë në siklet edhe profesorët – a mund ta zgjidhni ju?

Kjo enigmë po i vë në siklet edhe profesorët – a mund ta zgjidhni ju?

Kjo enigmë po i vë në siklet shumë njerëz që zihen si të zotë në matematikë. Enigma është si vijon:

Një fshatar blen një lopë për 50 euro.
Lopën e blerë e shet për 60 euro.
Pastaj kthehet dhe e blen të njëjtën lopë për 70 euro.
Dhe e shet përsëri por për 80 euro.

Pyetja: Sa para ka fituar ose humbur fshatari?

Përgjigjet variojnë që nga 10 euro, 20 euro, e deri te 30 euro. Disa madje thonë që fitimi është zero. Por vetëm njëra është e saktë. / EkonomiaSot.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0