Japonia ka 3.5 milionë tregtarë aktivë në kriptovaluta

Japonia ka 3.5 milionë tregtarë aktivë në kriptovaluta

Të dhënat e fundit nga Autoriteti i Shërbimeve Financiare të Japonisë tregojnë një interes të madh në kriptovaluta, me 3.5 milionë tregtarë kripto aktivë në vend.

Sondazhi, i marrë nga 17 shkëmbime japoneze të kriptovalutave, tregon se kriptovalutat më të tregtuara në Japoni janë Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash dhe Litecoin. Shumica e tregtarëve të ktiptovalutave janë të moshës nga 20 deri në 40 vjeç, me 34 për qind të grup-moshës 30 vjeçare, përcjell Telegrafi.

Tregtia vjetore në Bitcoin vetëm është rritur nga 22 milionë dollarë në vitin 2014 në 97 miliardë dollarë në 2017, me tregtimin e Bitcoin si një aktiv themelor si të ardhme edhe më të larta, duke u rritur nga dy milionë në 543 miliardë dollarë gjatë të njëjtës periudhë kohore.

Industria tregtare lulëzuese është ndoshta arsyeja që Japonia po i merr një qasje të tillë në rregullimin e Ofertave Fillestare të Monedhave (ICO). Kur Kina dhe Koreja e Jugut vendosën të ndalojnë ICO-të tërësisht në pritje të hetimeve të mëtejshme mbi këtë çështje, Japonia njoftoi më parë këtë muaj se një qeveri e mbështetur grupi hulumtues po punon në udhëzimet rregullatore që do të japin miratimin rregullator.

Njoftimi për të rregulluar hapësirën e kriptovalutave është më i madhi deri më sot. Japonia tani është zyrtarisht tregu më i madh i Bitcoin në botë dhe qeveria sigurisht duket se po e plotëson çështjen duke shqyrtuar një mënyrë për të mbështetur atë rritje në një mjedis më të kontrolluar.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0