Hakmarrje: Polici që hetoi aferën e ryshfetit të zv. ministrit të AAK-së degradohet në pozitë

Hakmarrje: Polici që hetoi aferën e ryshfetit të zv. ministrit të AAK-së degradohet në pozitë

Hetuesi policor i cili po hetonte rastin e zëvendësministrit të Ministrisë së Zhvillimit Rajonal nga radhët e AAK-së, Musa Cena, është degraduar nga pozita e tij.

H.Sh. tani më nuk mban postin e hetuesit por të Mbikëqyrësit të Sektorit Policor në Stacionin Policor të Jugut në Prishtinë.

Ai ishte hetues në rastin e zëvendësministrit Cena, i cili ishte i dyshuar për ryshfet që nga tetori i vitit të kaluar dhe u dënua muajin e kaluar.

Transferimi i hetuesit H. SH në Stacionin Policor të Jugut, sipas Policisë së Kosovës, është bërë bazuar në Udhëzimin Administrativ mbi marrëdhënien e punës në Policinë e Kosovës, për shkak të nevojave të shërbimit.

Kështu të paktën ka deklaruar në një përgjigje për KALLXO. com nga Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Kosovës.

Cena u arrestua më 20 tetor të vitit 2018 nën dyshimin për ryshfet mirëpo pas hetimit rezultoi me aktakuzë për keqpërdorim të detyrës zyrtare ndërsa hetimet për ryshfet pushuan.

Cena u dënua me gjashtë muaj burg nga Gjykata Themelore në Prishtinë, por i njëjti është pajtuar që dënimi i tij të kthehet në dënim me gjobë në lartësi prej 5 mijë euro.

KALLXO. com ka kontaktuar edhe hetuesin H.Sh. për ndërrimin e pozitës së tij. Ai e ka konfirmuar se i është ndërruar pozita por nuk ka dhënë detaje të tjera rreth këtij rasti.

Në lidhje me transferimin e hetuesit në një pozitë tjetër KALLXO. com ka tentuar të marrë një qëndrim edhe nga ana e prokurorit të rastit, Kujtim Munishi.

Ky i fundit ka qenë i paqasshëm për dy ditë radhazi sa ka tentuar ta kontaktojë KALLXO. com.

Gjithashtu, është raportuar se muajt e fundit, rreth 10 hetues të Departamentit të Krimeve Ekonomike në Policinë e Kosovës janë larguar.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0