Google ju tregon se a rrezikoheni nga sulmi në zemër, me vetëm një foto

Google ju tregon se a rrezikoheni nga sulmi në zemër, me vetëm një foto

Një sistem i ri që është zhvilluar nga kompania Verily dhe Google AI, mund të përcaktojë bazuar vetëm nga një foto e retinës tuaj, se sa rrezikoheni nga sulmi në zemër.

Sistemi funksionon me saktësi të ngjashme me metodat e deritanishme, por me më pak procedura invasive që shkaktojnë siklet tek pacientët, raporton EkonomiaSot.com.

Përmes Inteligjencës Artificiale, hulumtuesit kanë arritur të kuptojnë se si ta studiojnë fotografinë e syrit në mënyrë që të vijnë deri te përfundimi se a rrezikoheni nga sulmi në zemër apo jo. EkonomiaSot.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0