Gashi: Mungesa e sigurimit jetësor për policët nuk është e rastësishme

Gashi: Mungesa e sigurimit jetësor për policët nuk është e rastësishme

Kreshnik Gashi, autor i emisionit “Drejtësia në Kosovë”, tha sonte në emisionin “Click” të RTV 21, ku u diskutua rreth ngjarjes së sotme në Istog, se mosrealizimi i sigurimit jetësor të policëve nuk është i rastësishëm.

“Paramendojeni, punëtorët e Trepçës kanë sigurim jetësor, policët e Kosovës nuk kanë. Sepse shteti i Kosovës nuk i ka një shumë prej 3-4 milionë eurove me i nda secilit polic me ia garantu sigurimin jetësor. Në rast se ai humb një aftësi – me marrë një dëmshpërblim, në rast se ai vritet familja e tij me marrë një dëmshpërblim. Nuk është jo e rastësishme kjo punë, për shkak se në momentin kur policët kanë sigurimin jetësor e kanë një element shumë të rëndësishëm në jetën e tyre. Për policin është shumë e rëndësishme me ditë ku po e lë familjen dhe në çfarë gjendje po e lë familjen”, u shpreh Gashi.

Kreshnik Gashi tha gjithashtu që nëse do të kishte një sigurim jetësor për Policinë e Kosovës, njerëzit në politikë do të kishin pasur më shumë probleme.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0