FSK-ja sivjet shënon Ditën e Forcës me mandat të ri ushtarak dhe emblema e flamuj të rinj

FSK-ja sivjet shënon Ditën e Forcës me mandat të ri ushtarak dhe emblema e flamuj të rinj

Forca e Sigurisë së Kosovës sivjet do të shënojë Ditën e Forcës me flamuj e emblema të reja për secilën njësi. Ato janë dekretuar nga presidenti i Kosovës dhe të mërkurën ushtarët e FSK-së do të parakalojnë për herë të parë me mandat të ri ushtarak.

Komandanti i FSK-së, gjenerallejtënant Rrahman Rama thotë në një intervistë për KosovaPres, se sivjet Dita e Forcës do të jetë e veçantë për të gjithë Kosovën, meqë do të jenë zyrtarisht për herë të parë me mision dhe mandat të ri ushtarak.

Të mërkurën Forca e Sigurisë së Kosovës do të shënojë ditën e saj, me një ceremoni në Kazermën “Adem Jashari” në Prishtinë.

Kjo është hera e parë që FSK shënon “Ditën e Forcës” me mision dhe mandat të ri ushtarak, pas fillimit të fazës së tranzicionit që erdhi pas miratimit të ligjeve për FSK-në në Kuvendin e Kosovës.

Andaj edhe kjo ceremoni nuk do të jetë krejt e zakonshme.

Njësitë e FSK-së do të paraqitën me flamuj dhe emblema të reja, të dekretuara për çdo njësi nga presidenti i Republikës së Kosovës.

Gjeneral Rama thotë se faza e tranzicionit ka sfida, por shprehet i bindur se do të vazhdojnë me realizimin e objektivave bazuar në planin afatgjatë të paraparë për tranzicionin e FSK-së.

Komandanti i Forcës vlerëson se viti 2019, që është viti i parë i tranziocionit, është vit i suksesit për FSK-në. Madje, thotë se janë tejkaluar pritshmëritë.

Këtu gjeneral Rama nuk lë pa përmendur partnerët e FSK-së të cilët po e përkrahin edhe në fazën e tranzicionit. Ai thotë se pa aleatët, Forca nuk do të mund të arrinte ku është aktualisht.

Gjatë këtij viti, FSK ka nënshkruar kontrata për pajisje, përfshirë automjete taktike dhe sisteme të armatimit.

Në mesin e shumë donacioneve që ka marrë Forca, janë edhe automjetet taktike nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, vlera e të cilave është rreth 12 milionë.

Gjatë vitit të parë të tranzicionit, ka pasur përkrahje edhe në shkollimin dhe trajnimin e pjesëtarëve të Forcës.

Aktualisht janë dhjetëra kadet të ri të cilët po i përfundojnë shkollimet në këto akademi akademitë ushtarake më prestigjioze në botë.

E vitin e ardhshëm pritet që, për herë të parë, dy oficerë të ri të FSK-së të përfundojnë akademinë në West Point.

Gjithashtu, FSK do të ketë edhe një kadet në West Point dhe një në Forcat Ajrore, e që është hera e parë që Kosova do të marrë pjesë në Forcat Ajrore.

Komandanti i FSK-së thotë se vazhdojnë me ngritjen profesionale të stafit, qoftë në trajnime individuale, akademi ushtarake në botë, por edhe trajnime e aktivitete të tjera, siç janë garat dhe ushtrimet fushore që FSK sivjet ka marrë pjesë në shumë vende të botës.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0