Çka duhet të dini para se të futeni në tunelin dezinfektues

Çka duhet të dini para se të futeni në tunelin dezinfektues

Tuneli dezinfektues prej dje është vendosur në oborrin e Qendrës Kryesore për Mjekësi Familjare në kryeqytet, pranë tendës së triazhimit, si masë mbrojtëse shtesë për parandalimin e përhapjes së Covid-19.

Tuneli ka sistem automatik i cili iniciohet porsa të kalohet nëpër të.

Edhe gjatë ditës së sotme janë parë njerëz të cilët e kanë shfrytëzuar tunelin dhe janë dezinfektuar, njofton ksp.

Po ashtu, të njëjtën po e përdorin edhe punëtorët shëndetësorë të cilët janë në krye të detyrës.

Përurimi i tij është bërë dje nga komuna e Prishtinës në bashkëpunim me kompaninë vendore “Te Pema”. Nga kjo ngjarje kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, iu ka bërë thirrje qytetarëve që të qëndrojnë në shtëpi pavarësisht vendimeve për kufizim të lëvizjes.

Por, në këtë tunel dezinfektues është vënë edhe një njoftim.

-Dezinfektohuni në tunel para hyrjes në QKMF

-Në tunel ecni me tempo normale

-Lejohen hyrja e vetëm një personi njëherësh

-Vendosni dezinfektues në duar para hyrjes në tunel

-Vendosni maskë para hyrjes në tunel

-Ndalohen hyrja në tunel menjëherë pas aktivitetit fizik

-Mos mbani syze brenda në tunel

-Dezinfektuesi mund të shkaktoj irritim të syve

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: