Çdo njeri duhet të dijë sinjalin ndërkombëtar për ndihmë

Çdo njeri duhet të dijë sinjalin ndërkombëtar për ndihmë

Një nga gjërat më të frikshme që mund t’i ndodhë çdokujt është të bllokohet në një situatë me një person të rrezikshëm, por nuk di si të kërkoj ndihmë.

Gjatë çështjes së Sarah Everern, shumë gra dolën me historitë e tyre rreth asaj se si ato arritën t’i fusnin dikujt një shënim në të cilin ato thanë se kishin nevojë për ndihmë, ose sinjalizuan në një mënyrë tjetër se ishin në një situatë të pasigurt.

Por a nuk do të ishte mirë nëse do të kishte një mënyrë universale që ne të gjithë të mund të bënim shpejt, por me maturi, thirrje për ndihmë kur jemi në rrezik? Epo, ka! Është sinjali ndërkombëtar për ndihmë dhe është bërë viral ditët e fundit për shumë arsye!

Video u shpërnda për herë të parë nga pronari i restorantit indian Harjinder Singh Kukreja dhe tregon disa skenarë në të cilët një person ka nevojë për ndihmë dhe sinjalizon duke përdorur thirrjen për ndihmë. Ne besojmë se të gjithë duhet të mësojmë ta njohim atë, dhe do ta kontrolloni videon më poshtë.

Fushata quhet Signal for Help dhe u nis nga Fondacioni Kanadez i Grave prillin e kaluar. Ai fitoi shumë popullaritet në ditët e fundit dhe arriti një partneritet me rrjetin më të madh filantropik në botë për vajza dhe gra – Rrjeti i Financimit të Grave!

Iniciativa Sinjali për Ndihmë është një mënyrë për të komunikuar përmes thirrjes në mënyrë diskrete dhe për t’i thënë dikujt që jeni në një situatë të rrezikshme pa thënë asnjë fjalë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0