Category: Ekonomi

1 2 3 75 30 / 2242 POSTS
Qeveria e Kosovës ka marr vendim që t’ua ndajë nga 100 euro shtesë të gjithë pensionistet për muajin nëntor. Ndërsa, për muajin nëntor e dhjetor dyfi [...]
Ministri i Financave, Punёs dhe Transfereve Hekuran Murati sot nё Mbledhjen e 42-tё tё Qeverisё ka propozuar ndarjen e mjeteve financiare pёr mbështe [...]
Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve e Republikës së Kosovës ka filluar zbatimin e Masës 3.6 për mbështetjen e likuiditetit familjar që nënku [...]
Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka njoftuar se nga 11 shtatori është hapur aplikimi për pagesat e lehonave dhe shtesat e fëmijëve, që do [...]
Ekonomia e Kosovës pritet të rritet në 9.9 për qind gjatë vitit 2021, pas një rënie prej 5.3 për qind që ishte në vitin paraprak. Kështu ka thënë [...]
Sot, Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, bashkë me ministrin e Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, takuan Drejtorin e Do [...]
Drejtori i Doganës së Kosovës, Agron Llugaliu, ka nënshkruar kontratën për terminalin e Trepçës. Llugaliu tha se kjo do të krijojë lehtësira për k [...]
Ministria e Financave dhe Ministria e Arsimit kanë nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi që u mundëson të rinjve t’i rrisin njohurisë në fushën e t [...]
Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, ka bërë me dije se nuk do të ketë më nevojë për vërtetim të tatimit në pronë që të regji [...]
Ekonomia e Kosovës po rimëkëmbet me shpejtësi, por rreziqet për rritjen mbeten të larta, derisa vendi vazhdon të përballet me pandeminë COVID-19. [...]
Formalizimi i të punësuarve vazhdon të mbetet një ndër prioritetet e Administratës Tatimore të Kosovës, e cila ka intensifikuar aktivitetet e saj në [...]
Administrata Tatimore e Kosovës si njër ndër institiucionet kryersore të mbushjes së buxhetit të Republikës së Kosovës, ka vazhduar edhe më tej në te [...]
Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati ka njoftuar se ka filluar subvencionimi i kredive konsumuese. Murati thotë se “sot kem [...]
Kryeministri Albin Kurti, ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli dhe ministri i Financave, Hekuran Murati, kanë zhvilluar diskutime me Korporatën e [...]
Banka Botërore njofton se ka miratuar Projektin e Reformës së Sistemit të Ndihmës Sociale për Kosovën, i cili sipas tyre, synon ta përmirësojë paansh [...]
Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati ka thënë se projektimet e rritjes ekonomike deri në fund të vitit pritet të janë mbi 10 p [...]
GDP- ja e Kosovës ka shënuar rritje prej 16.28 për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar. Ministri i Financave, Hekuran Murati th [...]
Bllokimi i dy pikave kufitare Jarinjë dhe Bërnjak, që lidhin Kosovën me Serbinë, ka çuar në ulje të numrit të mallrave të importuara nga Serbia në Ko [...]
Administrata Tatimore e Kosovës njofton se ka zhvilluar aplikacionin dhe tashmë të punësuarit mund të parashtrojnë kërkesat e tyre për të përfituar n [...]
Me qëllim të zbatimit të masave të parapara në kuadër të Pakos së Rimëkëmbjes Ekonomike nga pandemia COVID-19, Administrata Tatimore pritet t’i shtoj [...]
Ministri i Financave dhe Transfereve, Hekuran Murati, gjatë një konference të mbajtur për media sot, ka treguar detaje rreth mbështetjes së punësimit [...]
Ministri i Financave dhe Transfere, Hekuran Murati, ka mbajtur një konferencë për medie në lidhje me zbatimin e masave në kuadër të Pakos së Ringjall [...]
Ministri i Financave, Punёs dhe Transfereve, Hekuran Murati dhe Ministri i Financave të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Fatmir Besimi kanë nënshk [...]
Pozita e gruas në shoqërinë tonë ka qenë një sfidë me të cilën vendi ynë është përballur për një kohë të gjatë. Andaj, me qëllim të emancipimit e fuq [...]
10 milionë euro janë ndarë sot për mbështetje të amvisërisë. Ministri i Financave, Hekuran Murati ka propozuar ndarjen e 10 milionë eurove, me të [...]
Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati deklaroi se pavarësisht goditjes së ekonomisë nga pandemia COVID-19, Kosova është duke u [...]
Sot më 6 shtator, Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve Hekuran Murati ka marrë pjesë në Konferencën e Parë Vjetore të Ministrisë së Financave [...]
Ministri i Financave, Punёs dhe Transfereve Hekuran Murati, pas negocimit të suksesshëm me Qeverinë e Zvicrës, përfaqësuar nga Departamenti Federal i [...]
Sot, Ministri Murati ka dërguar në Prokurorinë Speciale kallëzimin penal lidhur me procesin e shpronësimeve për projektin e ndërtimit të rrugës nacio [...]
Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati ka paraqitur disa të gjetura që sipas tij flasim për keqpërdorime gjatë qeverisjes Haradi [...]
1 2 3 75 30 / 2242 POSTS