BQK-ja parashikon rënie ekonomike në Kosovë prej 7.2 për qind në vitin 2020

BQK-ja parashikon rënie ekonomike në Kosovë prej 7.2 për qind në vitin 2020

Zëvendësguvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), Sokoll Havolli, ka thënë se projeksionet janë që të ketë rënie ekonomike në Kosovë këtë vit prej 7.2 për qind, shkaku i pandemisë COVID-19.

Mirëpo Havolli ka thënë se këto projeksione të BQK-së mund edhe të ndryshojnë. Havolli ka folur në Komisionin për Buxhet dhe Financa, dhe ka thënë se recesioni ekonomik mund të jetë në formën e “V”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0