BE prezanton përgjigjen ndaj planit të Trumpit për tarifat tregtare

BE prezanton përgjigjen ndaj planit të Trumpit për tarifat tregtare

Komisioni Evropian ka thënë se Bashkimi Evropian do të ketë qasje tri-drejtimëshe, duke përfshirë tarifat shtesë në disa produkte amerikane dhe hapa ligjorë, nëse presidenti amerikan, Donald Trump zbaton njoftimin e tij për vendosjen e tarifave të reja në importet e çelikut dhe aluminit.

BE- e ka bërë një deklaratë të tillë sot, pasi njoftimit të Trumpit se planifikon të vendosë tarifa të reja globale në importet drejt SHBA-së.

Komisionerja evropiane për Tregti, Cecilia Malmstrom, ka thënë se komisioni shpreson ta bindë administratën amerikane se “ky nuk është hapi i duhur”.

“Mirëpo ne e kemi bërë të qartë se nëse fillon zbatimi i një maseje të tillë, do ta dëmtojë Bashkimin Evropian, do të rrezikojë punën e mijëra evropianëve andaj kjo gjë duhet të përballet dhe një përgjigje të ashpër”, ka thënë Malmstrom.

Ajo ka thënë se përgjigja e BE-së për tarifat e propozuara të Trumpit do të ishte ashtu që rasti të dërgohej tek Organizata Botërore e Tregtisë dhe të vendoseshin tarifa shtesë në disa produkte amerikane për të ribalancuar tregtinë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0