Barazia gjinore, 8 në 10 firma në Mbretërinë e Bashkuar paguajnë më shumë burra

Barazia gjinore, 8 në 10 firma në Mbretërinë e Bashkuar paguajnë më shumë burra

Pothuajse tetë në dhjetë kompani dhe organe të sektorit publik paguajnë burrat më shumë se gratë, sipas një studimi që u zbulua, nga verifikimi i bizneseve për të raportuar hendekun e pagave të tyre gjinore.

Rreth tetë vjet pasi ligji u parashtrua për të detyruar kompanitë anembanë Britanisë së Madhe për të zbuluar shkallën e dallimit në mes të pagave në dy gjinitë, të dhënat treguan se gratë po paguheshin një normë mesatare në orë që mesatarisht ishte 9.7% më e vogël se ajo e kolegëve të tyre burra.

Deri në mesnatë të mërkurën, 3.010 kompani dhe organizata të sektorit publik në total prej 10.014 që kishin paraqitur një raport për hendekun e pagave, që ishte mbi mesataren kombëtare prej 18.4%.

Qeveria dhe Komisioni për Barazinë dhe të Drejtat e Njeriut thanë se nuk do të komentonin mbi numrin e kompanive dhe organet e sektorit publik që u kërkohej të raportonin shifrat e tyre.

Shifrat më të hershme nga organizatat e sektorit publik, të cilat duhej të raportonin boshllëqet e tyre gjinore deri më 30 mars, sugjeruan se 9 në 10 burra paguheshin më shumë se femrat, me një hendek të përgjithshëm gjinor të pagave prej 14%.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0