ATK kryen mbi 2 mijë kontrolle nëpër biznese

ATK kryen mbi 2 mijë kontrolle nëpër biznese

Administrata Tatimore e Kosovës njofton se gjatë muajit janar ka kryer 2,674 kontrolle nëpër biznese.

Sipas një komunikate të ATK-së kontrollet janë bërë për mos-pajisje me arka fiskale, lëshimin e kuponëve fiskal, mos dokumentimi dhe dokumentim fiktiv, malli pa prejardhje-origjinë, fryrja e shpenzimeve, mbajtja e stoqeve dhe saktësia e tyre, identifikimi dhe regjistrimi i punëtoreve të cilët punojnë te bizneset pa kontrata, si dhe aktivitete të përbashkëta me inspektoratin e punës dhe tregut.

Sipas ATK-së pas këtyre kontrooleve janë lëshuar 269 gjoba mandatore në vlerë prej 88,430 eurove.

“Si rezultat i këtyre aktiviteteve janë lëshuar 269 gjoba mandatore në vlerë prej 88,430 eurove, vlera e gjobave për mungese të stokut është 358,082 euro, vlera e qarkullimit shtesë është mbi 5.1 milionë, ndërsa 908,870 euro tatim shtesë, ulje të kreditimit 135,342 euro, si dhe 792,731 euro zvogëlim të humbjes”, thuhet në komunikatën e ATK-së

ATK njofton se nga 65 kontrolle tatimore të realizuara ka mbi 1.8 milion euro tatim shtesë, ndërsa shuma e kreditimit të zbritur është në vlerën prej 308,474 euro dhe humbje të zbritur në vlerë prej mbi 1.2 milion eurove.

Më 9 shkurt ATK-ja u kërkoi qytetarëve që ta paguajnë tatimin në të ardhura, ngase në të kundërtën do të ndëshkohen. EkonomiaSot.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0