8 pyetje që tregojnë nëse jeni një lider që ja vlen të ndiqet

8 pyetje që tregojnë nëse jeni një lider që ja vlen të ndiqet

A është lidershipi diçka me të cilën njerëzit lindin natyrshëm? Kjo është një pyetje që ka sjellë shumë debate por në qoftë se përfundoni në një pozicion udhëheqës pyetja e vërtetë që ja vlen të bëni është, a jeni ju një lider që ia vlen të ndiqet? Bëjini vetes tuaj këto pyetje dhe në varësi të përgjigjes do të zbuloni të vërtetën.

1.Udhëheqësit e fortë kanë një sistem operativ, a jeni ju të tillë?

2.Udhëheqësit efektivë vendosin “llogaridhënie nëpërmjet pasojave”

3.A jeni të drejtë, deçiziv dhe të drejtpërdrejtë?

4.A e keni aftësinë për të për të qenë vendimtar dhe të drejtpërdrejtë?

5.A I vendosni të tjerët të parët duke vendosur që vetë të ‘hani” të fundit?

6.A e keni të qartë se pronësia nuk është e barabartë me udhëheqje?

7.A e dini se sa gjë e keqe është ushqimi i egos suaj?

8.A jeni në gjendje të formoni një gjeneratë tjetër liderësh?

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0