Zvicër: Mbi 100 fëmijë të infektuar me virusin e frymëmarrjes

Zvicër: Mbi 100 fëmijë të infektuar me virusin e frymëmarrjes

Më shumë se 100 fëmijë janë aktualisht në spitalet zvicerane me gjendje të rëndë të frymëmarrjes, të njohur si virusi RS, i cili i vë foshnjat e prekura në rrezik të shqetësimit të frymëmarrjes dhe mungesës së oksigjenit, transmeton albinfo.ch.
“Virusi RS aktualisht është një problem më i madh për ne sesa Covid”, thotë Christoph Berger, i cili drejton departamentin e sëmundjeve infektive dhe higjienës spitalore në Spitalin e Fëmijëve në Cyrih.
Ai citon mbylljen gjatë pandemisë si arsyen kryesore për rritjen e këtyre infeksioneve, pasi i pengoi fëmijët e vegjël të forcojnë sistemin e tyre imunitar. /Albinfo.ch

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0