Veseli – Haradinajt: Dëgjoje Amerikën, hiqe taksën

Veseli – Haradinajt: Dëgjoje Amerikën, hiqe taksën

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli ka thënë se letra e fundit nga SHBA-të duhet të mirret me seriozitet të plotë dhe duhet reflektim dinjitoz që ruan partneritetin strategjik dhe i hapë rrugë dialogut për ta siguruar njohjen e pacarësisë nga Serbia.

Në një intervistë për televizionin publik, RTK, Veseli ka deklaruar se sovraniteti i shtetit dhe integriteti mbrohen më së miri me partnerë si SHBA-ja. Ai tha se këtë e ka dëshmuar e kaluara, e dëshmon edhe e sotmja.

“Ajo çfarë duhet të bëjmë sa më shpejt është që të mos i marrim gjërat personalisht. Nuk na takon askujt ta mbrojmë të vetëm Kosovën, por as të flasim në emër të Kosovës. Ky princip duhet të përfundojë njëherë e mirë. Të flasim në mënyrë institucionale, me vendimmarrje institucionale. Nuk kam asnjë lloj dyshimi, as më të voglin, as shqetësimin, se nuk e kanë përkushtimin të gjithë bartësit e institucioneve dhe delegacioni shtetëror, për mbrojtjen e shtetit tonë. Por hajde të dimë si ta mbrojmë”, ka deklaruar mes tjerash kreu i Kuvendit të Kosovës.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0