Tag: Zhvillimi ekonomik

Deputeti Liburn Aliu në ambientet e Kuvendit të Kosovës mbajti konferencë për media në lidhje me ndërtimin të edhe një autostrade tjetër. Në lidhje [...]
Pastrimi i parave dhe korrupsionit po e dëmton zhvillimin ekonomik dhe funksionimin e shtetit të Kosovës. Prandaj autoritetet e Kosovës duhet të punoj [...]
Ka nisur sot në Sofje të Bullgarisë, Forumi Ekonomik i Vjenës, në të cilin Kosova po përfaqësohet nga Kryeministri i Republikës së Kosovës Ramush Hara [...]
Krijimi i një zone ekonomike amerikane në Kosovë po shihet si një mundësi e mirë për zhvillimin ekonomik të vendit dhe tërheqjen e kompanive të mëdha [...]
Ministri i Zhvillimit Ekonomik Valdrin Lluka, së bashku me homologun e tij kanadez James Carr, sot kanë nënshkruar marrëveshjen për promovimin e inves [...]
Infrastruktura rrugore ka qenë top-prioritet i të gjitha qeverive të Kosovës, që nga shpallja e pavarësisë më 17 shkurt, 2008. Në gjithë territorin [...]
Oda Ekonomike e Kosovës (OEK) me rastin e përvjetorit të Pavarësisë së Kosovës ka prezantuar indikatorët kyç ekonomikë në periudhën 10-vjeçare të pa [...]
Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, ka marrë pjesë në nënshkrimin e grantit prej 39.9 milionë euro nga Banka Evropiane për Rindërtim dh [...]
Në ceremoni zyrtare sot u nënshkrua Marrëveshja për Grant për projektin për Rehabilitimin e Linjës Hekurudhore 10 të Kosovës, ndërmjet Republikës së K [...]
Edhe 10 vjet pas shpalljes së pavarësisë Kosova, nuk arriti të fuqizojë sektorin e prodhimtarisë. Vendi vazhdon të importojë gati të gjitha produktet [...]
Ka më gjatë se dhjetë vjet që kur kanë filluar bisedimet dhe përgatitjet e Kosovës për anëtarësim në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT). Por, ende [...]
Reformat e ndërmarra nga qeveria, por edhe të qenurit portë hyrëse e rëndësishme për Evropën Lindore dhe Ballkanin, kanë bërë që Shqipëria të tërheqë [...]
12 / 12 POSTS